ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια ώρα «ταξίδι» για το πανεπιστήμιο;

Εικόνα του άρθρου Μια ώρα «ταξίδι» για το πανεπιστήμιο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2023, 11:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η κατασκευή της οδού Νιάρχου έχει προκαλέσει ένα γενικότερο κυκλοφοριακό ζήτημα, στον πιο πολυσύχναστο κόμβο των Ιωαννίνων, όπου καθημερινά σπεύδουν στις δουλειές τους χιλιάδες εργαζόμενοι-ες, αλλά και φοιτητές-τριες.

Δεν έχουν λείψει οι περιπτώσεις που φοιτητές και φοιτήτριες έχουν χάσει εξεταστικές μαθημάτων, εξαιτίας ακριβώς αυτών των καθυστερήσεων, τις τελευταίες μέρες.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, ενημερώνει για «ενδεχόμενες μεγάλες καθυστερήσεις σχετικά με τους χρόνους άφιξης των αστικών λεωφορείων στα δρομολόγια προς και από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λόγω των οδικών έργων που πραγματοποιούνται επί της λεωφόρου Σταύρου Νιάρχου».

Έχουν καταγραφεί ακόμα και κανονικά ταξίδια 1,5 ώρας για την πανεπιστημιούπολη.

Το πανεπιστήμιο παρακαλεί «τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και ειδικά τους/τις φοιτητές/τριες να λαμβάνουν υπόψη τις καθυστερήσεις κατά την επιλογή δρομολογίου, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα εξεταστική περίοδο».

Ωστόσο, συχνά τα μαθήματα εξετάζονται από τις 9 το πρωί, κάτι που υπήρξε ένα διαχρονικό πρόβλημα, λόγω των κακών έως μέτριων αστικών συγκοινωνιών της πόλης και οι φοιτητές-τριες ζητούν να μετατεθεί λίγο πιο αργά η έναρξη των πρωινών εξετάσεων.

Το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις λόγω των έργων, επιβεβαίωσε και το αστικό ΚΤΕΛ της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back