ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια τοιχογραφία στο αίθριο της Παιδιατρικής

Εικόνα του άρθρου Μια τοιχογραφία στο αίθριο της Παιδιατρικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2023, 14:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια μεγάλη εικαστική παρέμβαση-τοιχογραφία πραγματοποίησε ο Life in Colour στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από 15 έως 19 Ιουνίου.

Η τοιχογραφία έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος της UrbanAct «Χρώμα στα Νοσοκομεία» και υλοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Νοσοκομείου, στο αίθριο-παιδική χαρά, του τμήματος της Παιδιατρικής.

Σε ανακοίνωση της Urban Act, αναφέρεται το εξής σχόλιο του καλλιτέχνη Life in Colour: «Η τοιχογραφία μου αυτή είχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του περιμετρικού σχήματος της επιφάνειας και βέβαια του γεγονότος ότι βρίσκεται στο τμήμα της παιδιατρικής πτέρυγας του Νοσοκομείου. Η διαβάθμιση των χρωμάτων από το πράσινο στο μπλε δίνει αρμονία, ‘ντύνει’ διακριτικά τον χώρο, και δημιουργεί την αίσθηση της γης και του ουρανού. Η ιστορία η οποία αποτυπώνεται στο έργο, παίρνει χαρακτήρες από την φύση αλλά σε μια πιο ελεύθερη απόδοση. Έτσι δημιούργησα φιγούρες από ένα μπλε άλογο, μια κίτρινη γάτα και ένα κόκκινο πουλί σε μια προσπάθεια να αποτελέσουν ένα χρωματικό ‘παυσίπονο’ για τους μικρούς ασθενείς».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και τη στήριξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back