ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια συζήτηση για τις προκλήσεις της ελληνικής καινοτομίας

Εικόνα του άρθρου Μια συζήτηση για τις προκλήσεις της ελληνικής καινοτομίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2021, 12:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα δεν υπάρχουν προφανώς μόνο οι θυγατρικές γερμανικές εταιρίες P&I και TeamViewer, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής λόγω και του σχεδιαζόμενου πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, αλλά και τοπικές επιχειρήσεις τεχνολογίας με σημαντική παρουσία στα της καινοτομίας.

Μια τέτοια επιχείρηση, τη Natech, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς, ο οποίος συνομίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Αθανάσιο Ναυρόζογλου και άλλα στελέχη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν εκτενώς στις δυνατότητες και στις προκλήσεις της δημιουργίας hub καινοτομίας που θα μεταμορφώσει τα Γιάννενα σε «data lake city» (όπως σημειώνεται) καθώς και στη σημασία δραστηριοποίησης ελληνικών εταιρειών τεχνολογίας στην ευρύτερη περιοχή. Τονίστηκαν, επίσης, τα προβλήματα υποδομών ίντερνετ των τεχνολογικών επιχειρήσεων καθώς και η ανάγκη παροχής κινήτρων στους νέους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ώστε να μένουν στην πόλη.

Ανέπτυξαν, ακόμη, θέματα εξαγωγής των τεχνολογικών λύσεων της εταιρείας, το βήμα δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων της Natech στην καρδιά της fintech κοινότητας στη Γερμανία, καθώς και κοινών μελλοντικών δράσεων για την προώθηση της ελληνικής καινοτομίας σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή.

Αναφορά έγινε και στη μελλοντική αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ιωαννίνων και Ντύσσελντορφ που αναμένεται να διευκολύνει την εξωστρέφεια των εταιριών καθώς και στη διευκόλυνση συμμετοχής ελληνικών εταιριών σε διαγωνισμούς δημοσίου και στην προώθησή τους από ελληνικούς φορείς στο εξωτερικό.

Ο κ. Αμυράς ενημερώθηκε για την πορεία και συνεχή ανάπτυξη της Natech στον τομέα της ανάπτυξης και παροχής τραπεζικού λογισμικού, για την επέκτασή της στην παγκόσμια αγορά αλλά και για τις επικείμενες προσλήψεις μηχανικών λογισμικού.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back