Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια συνάντηση με τουριστικό και όχι μόνο, ενδιαφέρον

Εικόνα του άρθρου Μια συνάντηση με τουριστικό και όχι μόνο, ενδιαφέρον
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2024, 18:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση με τη Ιρίντα Λάτσι, γενική πρόξενο της Αλβανίας στα Γιάννενα, είχε η Ένωση Ξενοδόχων ν. Ιωαννίνων-ο πρόεδρος Σπύρος Σουρέλης και το μέλος της διοίκησης Στάθης Σιούτης.

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν ο δεσμός που έχει δημιουργηθεί με τη γείτονα, στον τουρισμό, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών στην Ήπειρο, προέρχεται από την Αλβανία.

Συζήτησαν ακόμα θέματα υποδομών, κατασκευή υδατοδρομίων (στην Αλβανία), στελέχωση συνοριακών σταθμών, αλλά και την προστασία του Αώου-Vjosa.

Η Ένωση πρότεινε, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, «fam trips», φιλοξενίας δημοσιογράφων τουρισμού και tour operators στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και στην Αλβανία αντίστοιχα, η «δημιουργία αμφίδρομων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ξενάγηση και φιλοξενία μαθητών και σπουδαστών των δύο χωρών», γαστρονομικό event στην Κακαβιά με τίτλο «No Borders» κ.α.

«Συνολικά έγινε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τη νέα Γενική Πρόξενο κα Irida Laci η οποία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και βαθιά γνώση για τα παραπάνω ζητήματα» αναφέρει η Ένωση.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3