ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια σύμπραξη… ευεργετών και καλλιτεχνών

Εικόνα του άρθρου Μια σύμπραξη… ευεργετών και καλλιτεχνών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/12/2020, 00:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ημερολόγιο για το 2021 του Ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή είναι αφιερωμένο σε ηπειρώτες ευεργέτες και λόγιους που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ελληνική παιδεία αλλά και στην προεπαναστατική περίοδο.

Το ημερολόγιο αυτό αποτελεί μια… φυσική συνέχεια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής με τίτλο «Με αυτούς οδηγούς, προχωράμε» η οποία φιλοξενείται από τα μέσα του καλοκαιριού στο Ίδρυμα (Σούτσου 26), στα Γιάννενα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Μερικούς από τους ευεργέτες και τους λόγιους της Ηπείρου ανέλαβαν να απεικονίσουν στα έργα τους γιαννιώτες καλλιτέχνες.

Στο ημερολόγιο για το 2021 δηλώνουν το παρών σημαντικές φυσιογνωμίες του 18ου και του 19ου αιώνα, όπως ο Μπαλάνος Βασιλόπουλος, ο Ζώης Καπλάνης, ο Ιωάννης Γεννάδιος, ο Νικόλαος Ζωσιμάς κ.λπ. (συνοδεία μικρών βιογραφικών). Οι καλλιτέχνες που τους απεικόνισαν, είναι: Βλαχοπούλου Μιράντα, Γκαλτέμης Χριστόδουλος, Γκοντού Ελένη, Γούση Δήμητρα, Καζάκος Κώστας, Κέλλης Αντώνης, Λάμπρου Χρήστος, Λιτσοπούλου Μαρία, Μήτσης Γεώργιος, Μπενάκη Άννα, Ναυρόζογλου Λένα, Νουτσοπούλου Πέννυ, Παπαγιάννης Θεόδωρος, Παπακώστα Νίτσα, Ρόκος Κυριάκος, Σέλιος Οδυσσέας, Σταύρου Βασίλειος, Τσιούρης Γιώργος,  Τσιρογιάννης Δημήτρης, Χλίτσιου Έφη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back