Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια σημαντική μέρα για την Ωτορινολαρυγγολογική

Εικόνα του άρθρου Μια σημαντική μέρα για την Ωτορινολαρυγγολογική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2020, 23:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για πρώτη φορά, σε νοσοκομείο της Ηπείρου, έγινε αφαίρεση καρκίνου του λάρυγγα με χρήση laser και χωρίς εξωτερική τομή. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων» αναφέρει σε ανάρτησή της στο fb η διοίκηση. Και μάλιστα σε μια περίοδο που λόγω της κρίσης του Covid-19, έχουν περιοριστεί αρκετά οι κλινικές δραστηριότητες του νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη επέμβαση έγινε εφικτή χάρη στο νέο χειρουργικό μικροσκόπιο και τον ενδοσκοπικό πύργο υψηλής ευκρίνειας, που το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παρέλαβε στις αρχές του 2020.

Την προμήθεια του εξοπλισμού για την ΩΡΛ Κλινική είχε ανακοινώσει η διοίκηση τον Οκτώβριο του 2019. Ο εξοπλισμός, με προϋπολογισμό 87.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από τον τακτικό προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι, πέραν του εξοπλισμού, το προσωπικό της κλινικής είχε ενισχυθεί με έναν νέο καθηγητή, τον Γιώργο Ψυχογιό. Ο κ. Ψυχογιός, με τη βοήθεια του καθηγητή και διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής Ιωάννη Καστανιουδάκη, ήταν αυτός που έκανε την επέμβαση.

Όπως σημειώνεται, η χειρουργική Laser προσφέρει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα στη θεραπεία του καρκίνου του λάρυγγα, καθώς επιτρέπει την πλήρη αφαίρεση του όγκου με ελάχιστες επιπλοκές, χωρίς εξωτερικές τομές και χωρίς τραχειοτομή, ενώ και η φωνή των ασθενών προστατεύεται με τον καλύτερο τρόπο.

Η ενίσχυση της κλινικής με εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό, άνοιξε ένα νέο ιατρικό πεδίο παροχής υπηρεσιών στην περιοχή.


* Φωτογραφία: ΠΓΝΙ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back