ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια δύσκολη επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Μια δύσκολη επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2022, 16:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mία από τις δυσκολότερες επεμβάσεις που υπάρχουν στην ειδικότητα της ωτορινολαρυγγολογίας, έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε από την Ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ) Κλινική χειρουργική επέμβαση μερικής αφαίρεσης της γλώσσας λόγω κακοήθειας και ανακατασκευή του πρόσθιου τμήματος της γλώσσας με μόσχευμα από άλλο μέρος του σώματος, και συγκεκριμένα από το κάτω τμήμα του χεριού (κερκιδικός κρημνός) μετά από μικροαγγειακή αναστόμωση.

Η συγκεκριμένη επέμβαση διήρκεσε πάνω από 10 ώρες. «Περιλαμβάνει βήματα με μεγάλη τεχνική δυσκολία. Είναι όμως απόλυτα απαραίτητη για την αποκατάσταση της λειτουργίας του οργάνου και τη διατήρηση της ομιλίας και της κατάποσης όταν ο όγκος είναι ιδιαίτερα μεγάλος» αναφέρεται.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Γιώργο Ψυχογιό, τον καθηγητή και διευθυντή της κλινικής κ. Καστανιουδάκη και την ομάδα της ΩΡΛ κλινικής, ενώ υπεύθυνες για την αναισθησία ήταν η κ. Στέρτσιου και η κ. Χύτου. «Και για το αναισθησιολογικό τμήμα υπό τη διεύθυνση του κ. Τζίμα, αυτές οι επεμβάσεις είναι πρόκληση λόγω της μεγάλης διάρκειας τους. Το χειρουργείο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του» επισημαίνεται.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου συγχαίρει όλους τους εμπλεκόμενους γιατρούς και νοσηλευτές και αναφέρει ότι η ΩΡΛ Κλινική «είναι πλέον μια από τις λίγες κλινικές στην Ελλάδα που έχει δυνατότητα να πραγματοποιεί τέτοιες επεμβάσεις».


Photo credit: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back