Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μια πόλη στον αστερισμό του τελικού κωπηλασίας

Εικόνα του άρθρου Μια πόλη στον αστερισμό του τελικού κωπηλασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2021, 15:56
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Γιάννενα ζούνε περιμένοντας ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, όπου συμμετέχει ένα «δικό τους παιδί». Απλά, η ώρα του τελικού του Στέφανου Ντούσκου, ξημερώματα Παρασκευής 03:45 δεν… επιτρέπει μια δημόσια προβολή ενδεχομένως, όπως είχε γίνει σε παλιότερες Ολυμπιάδες.

Ο Ντούσκος, με την κούρσα που έκανε στον ημιτελικό, ειδικά μετά τα πρώτα 500 μέτρα, έδειξε ότι είναι από τους βασικούς διεκδικητές των τριών μεταλλίων στο σκιφ ανδρών, στο Τόκιο.

Ο ίδιος,  τόνισε μετά τον ημιτελικό: «Θα παλέψω για το μετάλλιο με όλες μου τις δυνάμεις, είμαι σε πολύ καλή κατάσταση μακάρι να έρθει. Έκανα όπως το σχεδίαζα μια από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου , προσπάθησα να κρατηθώ με τους καλύτερους αθλητές στο κόσμο και είμαι πολύ χαρούμενος που τους πέρασα κιόλας και προκρίθηκα με τον καλυτερο χρόνο σε αυτό το αγώνισμα που είναι μια από τις δυσκολότερες κούρσες στη κωπηλασία. Το ήθελα πάρα πολύ, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο»

Ο σύλλογός του, ο ΝΟΙ, με ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για το επιστέγασμα συστηματικής προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς την οποία έκανε ο Στέφανος τα τελευταία χρόνια, προσηλωμένος στον μεγάλο του στόχο που είναι το βάθρο και το μετάλλιο στην Ολυμπιάδα. Θέληση, πείσμα, επιμονή, κόπος, διαρκής αγώνας τον οδήγησαν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα», υπενθυμίζοντας ότι η κατάταξή του είναι η δεύτερη, εντός του πεδίου ολυμπιονικών, μετά την έκτη θέση στο Ρίο, με την Τετράκωπο ελαφρών βαρών, Ανδρών και του εύχεται τα καλύτερα για τον τελικό και τη συνέχεια.

Συγχαρητήρια και ευχή για τη συνέχεια, δίνει και η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ, που ετοιμάζεται να φωταγωγήσει τη Λιμνούλα: «Ο Στέφανος θα διεκδικήσει την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Και στον τελικό όλη η πόλη των Ιωαννίνων θα είναι μαζί του και στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ στηρίζει τον έλληνα πρωταθλητή με τη φωταγώγηση για όλο το σημερινό βράδυ, όλων των χώρων της Λιμνοπούλας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση. Συγχαρητήρια στέλνει και ο Δήμος Ιωαννιτών, με ανάρτησή του.

Η Ενότητα Πολιτών αναφέρει σε ανακοίνωσή της: 

«Οι ευχές της Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα»όπως και ολόκληρης της πόλης, της Ηπείρου, της Ελλάδας, συνοδεύουν τον Στέφανο στον αγώνα που θα δώσει για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Ο υγρός στίβος της Παμβώτιδας γεννάει σπουδαίους αθλητές. Η ανάκτηση της αίγλης του που ξεκίνησε η δημοτική μας αρχή χέρι – χέρι με τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων πρέπει να συνεχιστεί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back