ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μια περιήγηση: Διαδρομή Ι», ένας θεατρικός περίπατος

Εικόνα του άρθρου «Μια περιήγηση: Διαδρομή Ι», ένας θεατρικός περίπατος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2022, 17:52
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τις 18 Μαΐου και έως τις 5 Ιουνίου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα παρουσιάσει μία ιδιοτοπική παράσταση-ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. 

Ένα ραντεβού με δύο ηθοποιούς σε επιλεγμένα σημεία της πόλης γεμάτο εικόνες, αφηγήσεις, ποίηση, σιωπές, ιστορία, νοσταλγία... «Ένας περίπατος στην πόλη με αφορμή τη λογοτεχνία ή ένας περίπατος στη λογοτεχνία με αφορμή την πόλη» όπως σημειώνεται.

Την ιδέα, τη δραματουργία, τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία της παράστασης με τίτλο «Μια περιήγηση: Διαδρομή Ι» έχουν οι ηθοποιοί Κίκα Ζαχαριάδου και Γιάννης Κοντός.

Στο σημείωμα αναφέρεται: «Οι Ταξιδιώτες. Οι κάτοικοι. Οι επισκέπτες. Οι οδηγοί των φορτηγών. Οι επιβάτες των λεωφορείων. Οι ντόπιοι. Οι ξένοι. Οι θεατές. Ο Μήτσιος και η κυρά-Ρούσσιο. Ο αδερφός μου. Μια μαγείρισσα. Ένας σερβιτόρος. Η Μαργαρίτα. Οι διαβάτες. Κάποιοι παρατηρούν, κάποιοι συνεχίζουν, άλλοι έρχονται για λίγο, μερικοί καπνίζουν ενώ άλλοι κοιμούνται. Άλλοι μένουν για πάντα εδώ. Μερικοί φεύγουν, κάποιοι βλέπουν μονάχα το σκηνικό, άλλοι θυμούνται, ένας ψηλαφίζει την ομίχλη, μία μας κοιτάζει, ένας απορεί, εκείνη χάνεται, άλλοι νοσταλγούν».

Τα λογοτεχνικά κείμενα της παράστασης είναι: «Μέρος του εαυτού μου βρίσκεται αλλού»- Άννα Δερέκα (ποίημα), «Μια ιστορία του μακρύ χειμώνα»-Νίκος Χουλιαράς (απόσπασμα μυθιστορήματος), «Κάποιο βράδυ του Νοέμβρη»-Δημήτρης Στ. Σαλαμάγκας (απόσπασμα διηγήματος), «Το πλατύ ποτάμι»-Γιάννης Μπεράτης (απόσπασμα μυθιστορήματος), «Η μητρική γλώσσα»-Βασίλης Αλεξάκης (απόσπασμα μυθιστορήματος) και «Ιωάννινα»- Άννα Δερέκα (απόσπασμα ποιήματος).

Οι περιηγήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, με σημείο συνάντησης (αφετηρία) το Ιτς Καλέ. Ώρα συνάντησης στις 19:00 και διάρκεια διαδρομής 60’. Μέγιστος αριθμός θεατών σε κάθε περιήγηση 15 άτομα.

Η συμμετοχή στην παράσταση-ξενάγηση είναι δωρεάν.

Στην ανακοίνωσή του το ΔΗΠΕΘΕ αναφέρει όσοι θέλουν να συμμετάσχουν, να στείλουν mail στο ergastiriadipethei@gmail.com με θέμα «Μια περιήγηση: Διαδρομή Ι.», αναφέροντας το όνομα και την ημερομηνία της επιλογής τους. Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, θα αποσταλεί και ηλεκτρονικά το ακριβές σημείο συνάντησης καθώς και το πρόγραμμα-χάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back