ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια περφόρμανς χορού στο Σουφαρί Σεράι

Εικόνα του άρθρου Μια περφόρμανς χορού στο Σουφαρί Σεράι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2024, 13:10
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια περφόρμανς από τη σχολή χορού της Ανθής Βικελή υπό τους ήχους της μουσικής του Τέλη Δημητρακόπουλου θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου, στις 19:00, στο Σουφαρί Σεράι. Η χορευτική αυτή δράση γίνεται στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής «Moving Souls-242// project-Ioannina» της Ελίνας Τσινγκίρογλου, η οποία φιλοξενείται από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου.

«Η ζωγραφική συναντά την κίνηση και η κίνηση ακολουθεί τον ρυθμό των χρωμάτων. Ένας διάλογος του σύγχρονου χορού με την εικαστική τέχνη. Ο σαξοφωνίστας και συνθέτης Τέλης Δημητρακόπουλος συναντά τη ζωγράφο Ελίνα Τσινγκίρογλου, σε συνέχεια του εγχειρήματος ‘Dualistic SoundScapes’ και μέσω τριών πρωτότυπων έργων του που συνδέουν το πηγαίο βίωμα των λαϊκών παραδόσεων του κόσμου με την σύγχρονη τέχνη και δημιουργία, προκαλεί τους θεατές σε έναν διάλογο μεταξύ κίνησης-ακινησίας και δόμησης-αποδόμησης. Σκοπός του η ανάδειξη της αδιάσπαστης ενότητας των Κινουμένων Ψυχών (Moving Souls) της Ελίνας Τσινγκίρογλου με τα κινούμενα σώματα σύγχρονων χορευτριών» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Χορογραφία-Αυτοσχεδιασμός: Νεφέλη Ράμμου

Συμμετέχουν: Ράμμου Νεφέλη, Ισαακίδου Αγγέλα, Κοντογιανάκου Εβίτα, Παπαδοπούλου Νεονίλη, Σίντου Ελευθερία, Μαραγγουδάκη Χαρά, Γκαρτζoνίκα Αποστολία, Ιατροπούλου Έυα, Παπαδοπούλου Ελένη, Φοίβη Μανολίδου Χρονάκη, Μπλέτσας Δημήτρης.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back