Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια μικρή… αντεπίθεση του Δήμου Ζίτσας για τα απορρίμματα

Εικόνα του άρθρου Μια μικρή… αντεπίθεση του Δήμου Ζίτσας για τα απορρίμματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2022, 17:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ζίτσας και ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, επιχειρούν μια πολιτική αντεπίθεση στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, με ανακοίνωση κατά του ΦΟΔΣΑ. Είναι η πρώτη, μετά το κυβερνητικό «άδειασμα» που υπέστη η Περιφέρεια Ηπείρου. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ζίτσας είναι από τους Δήμους που συμπλέουν με την περιφερειακή αρχή, στο θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον Φορέα (που αποτελείται επίσης από δημάρχους και αυτοδιοικητικούς…), γιατί έγινε συνάντηση του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, στην οποία ο Δήμος δεν κλήθηκε, ούτε ως μέλος διοίκησης της ΠΕΔ, ούτε του Φορέα.

Το καταπληκτικό είναι ότι η επίσκεψη του κ. Γραφάκου δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα, δεν υπήρξε δημοσιοποιημένο πρόγραμμα, παρά μόνο διαρροές σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, για την επίσκεψη, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη 13 Ιουλίου, το μεσημέρι.

«Δυστυχώς για εσάς κύριοι, αποδεικνύεται συνεχώς, ότι η ύπαρξη του συγκεκριμένου Φορέα (Α.Σ.Δ.Σ.Α.) μόνο κόστος και κακές υπηρεσίες προσφέρει στους Ηπειρώτες με αποκλειστική σας ευθύνη, καθώς με τις επιλογές και την τακτική σας απαξιώνετε το θεσμικό σας ρόλο» αναφέρει ο Δήμος Ζίτσας, απευθυνόμενος στον… υπόλοιπο φορέα. 

«Εμείς σας δηλώνουμε ότι θα αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια φίμωσης και διαμηνύουμε προς όλους πως δεν θα πάψουμε να γινόμαστε δυσάρεστοι σε όσους επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις  στους Ηπειρώτες» συμπληρώνει ο κ. Πλιάκος, προσεγγίζοντας το ύφος αντίστοιχων δηλώσεων του περιφερειάρχη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back