Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια Κοινωνική Λέσχη στη «Σκυτάλη»

Εικόνα του άρθρου Μια Κοινωνική Λέσχη στη «Σκυτάλη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2016, 18:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση διέπει όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, η ψυχολογία των πολιτών δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη. Πολλοί, και ακόμα περισσότερο οι άνεργοι, νιώθουν αποκλεισμένοι και δυσκολεύονται να βρουν έναν κοινωνικό ρόλο. Η γενικότερη δε έλλειψη ενός κοινού οράματος επιβαρύνει την ψυχοσύνθεση πολλών. Και όλα αυτά, ανεξαρτήτως της κοινωνικο-πολιτισμικής ταυτότητας ή του μορφωτικού επιπέδου του καθενός.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που όλο και περισσότεροι αναζητούν τις κοινοτικές ψυχιατρικές υπηρεσίες. Τέτοιες υπηρεσίες στα Γιάννενα παρέχει το Κέντρο Ημέρας «Σκυτάλη» της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (ΕΠΡΟΨΥΗ) που βρίσκεται στην οδό Γ. Παπανδρέου 38. Το Κέντρο Ημέρας με επιστημονικά υπεύθυνο τον Βασίλη Αγόρο, βλέποντας τις ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί, προχωρά στη δημιουργία μιας Κοινωνικής Λέσχης, η οποία θα επιδιώξει την επίτευξη κοινών σκοπών αλλά και την ψυχαγωγία ανθρώπων με ίδια ή παρόμοια ενδιαφέροντα.

Η Κοινωνική Λέσχη δεν θέλει να πετύχει τίποτα άλλο από να βελτιώσει τις κοινωνικές σχέσεις των μελών και να αποτρέψει τον αυτο-αποκλεισμό ανθρώπων από τις διάφορες δραστηριότητες. Να αποτελέσει έναν πολυχώρο ομαδικών συναντήσεων ψυχαγωγικού, κοινωνικού και δημιουργικού χαρακτήρα όπου τα μέλη της, θα δημιουργούν ή θα πηγαίνουν σε εκδηλώσεις, θα ενημερώνονται για διάφορα θέματα, θα διαμορφώνουν αυτόνομα τον ελεύθερό τους χρόνο, θα ψυχαγωγούνται. Όσοι ενδιαφέρονται για τη Λέσχη αυτή, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2651071818 με την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Ημέρας «Σκυτάλη» Κωνσταντίνα Μπαλάφα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back