Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Χαρτοπαικτική λέσχη σε σπίτι

Εικόνα του άρθρου Χαρτοπαικτική λέσχη σε σπίτι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2017, 15:53
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε χαρτοπαικτική λέσχη είχε μετατρέψει ένας 51χρονος το ισόγειο του σπιτιού του στη Φιλιππιάδα.Οι αστυνομικές υπηρεσίες της Πρέβεζας επισκέφθηκαν τη… λέσχη αυτή και συνέλαβαν 17 άτομα, από τα οποία η μία είναι γυναίκα. Όλοι τους κατηγορούνται για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια –και συγκεκριμένα στο παιχνίδι «poker texas holdem». Μεταξύ των συλληφθέντων και ο 51χρονος ιδιοκτήτης του χώρου και διοργανωτής του παιχνιδιού.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 74 τράπουλες, 4.100 μάρκες πονταρίσματος, 141 ζάρια, το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.475 ευρώ, έξι ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια, έξι κάμερες ασφαλείας και ένα καταγραφικό μηχάνημα με τηλεχειριστήριο, μία κυνηγετική καραμπίνα.

Σημειώνεται ότι o 51χρονος δράστης χρησιμοποιούσε αυξημένα «μέτρα ασφαλείας» για τον έλεγχο των επισκεπτών, με απώτερο στόχο να αποφευχθεί πιθανός έλεγχος των διωκτικών αρχών. Η παράνομη λέσχη λειτουργούσε σε στενό κύκλο θαμώνων, ενώ ο χώρος διέθετε εγκατεστημένο σύστημα παρακολούθησης αποτελούμενο από έξι κάμερες (εσωτερικά και εξωτερικά) και καταγραφικό μηχάνημα, ώστε να ελέγχεται η είσοδος των ατόμων και να επιτηρείται περιμετρικά ο χώρος. 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, παράβαση του νόμου για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back