Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια κακή εβδομάδα από πλευράς κρουσμάτων…

Εικόνα του άρθρου Μια κακή εβδομάδα από πλευράς κρουσμάτων…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2020, 18:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα της πανδημίας στα Γιάννενα δεν πάνε και πολύ καλά, όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

Παρότι ο νομός και γενικά η Ήπειρος, παραμένουν χαμηλότερα σε απόλυτους αριθμούς από άλλες περιοχές της χώρας, το πρόβλημα είναι ορατό.

Από Δευτέρα σε Κυριακή καταγράφηκαν συνολικά 51 κρούσματα στο νομό Ιωαννίνων, έναντι 31 της προπερασμένης εβδομάδας.

Αναμένεται η συνολική εικόνα από τα δύο γηροκομεία της πόλης, με το «καμπανάκι» να χτυπάει το Σάββατο το απόγευμα, ενώ άλλα δύο σχολικά τμήματα έκλεισαν.

Επίσης, τα κενά του πρωτοκόλλου φαίνονται και στον τρόπο προληπτικής διαχείρισης. Οι καταγγελίες για διάφορες πλημμέλειες πυκνώνουν, από συνδικαλιστικούς φορείς, ενώ οι ανακολουθίες είναι υπαρκτές. Οι ουρές για τεστ μεγαλώνουν και συχνά αναμειγνύονται με το κοινό στα νοσοκομεία, ενώ την ίδια στιγμή, από τη μια ο ΕΟΔΥ λέει (και σωστά) ότι ο καθένας και η καθεμιά είναι «πιθανοί φορείς» ανεξαρτήτως συμπτωμάτων, από την άλλη τα τεστ γίνονται όταν παρουσιάζονται συμπτώματα. Αυτή η αντίθεση, έχει αντίκτυπο και στη σχολική λειτουργία.

Μιλώντας για τα σχολεία, οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, δεν θα γίνουν, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος επιμένει να αναπαράγει το αφήγημα «είμαστε καλύτερα από αλλού». Επίσης, δεν θα γίνουν και οι στρατιωτικές παρελάσεις.  

Τα «Γιάννενα τώρα», παράταξη που συμμετέχει στη δημοτική αρχή, παρακινεί τους δημότες να τηρούν με μεγαλύτερη ακρίβεια και αυστηρότητα τα μέτρα προφύλαξης, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στο νομό.

«Στην παρούσα φάση, καθώς η απειλή για την εξάπλωση του covid-19 στην περιοχή μας είναι πια ορατή, απαιτείται περισσότερο από ποτέ η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και των πρωτοκόλλων, ώστε και να προφυλαχτούμε οι ίδιοι αλλά και να προφυλάξουμε τους συμπολίτες μας» αναφέρει μεταξύ άλλων και προειδοποιεί ότι «έχοντας μπροστά μας ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα, είναι καιρός να περιορίσουμε συνήθειες και δραστηριότητες που μπορούν να ευνοήσουν την εξάπλωση της νόσου αλλά και να μας οδηγήσουν σε ένα τοπικό lockdown, πράγμα που όλοι απευχόμαστε», τονίζει μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back