ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια ημερίδα για την ογκολογική φροντίδα

Εικόνα του άρθρου Μια ημερίδα για την ογκολογική φροντίδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2019, 23:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για τη βελτίωση της oγκολογικής φροντίδας και αποκατάστασης διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών με Νεοπλασία, Φίλων και Οικογενειών Βορειοδυτικής Ελλάδας «Είμαστε Μαζί!», υπό την αιγίδα της Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (ΕΗΜ).

Η εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία ενημέρωσης για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας διαλόγου All.CanGreece, τους σκοπούς της, τις δράσεις αλλά και για το πώς η τοπική κοινωνία της Βορειοδυτικής Ελλάδας μπορεί να συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο και να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης στην περιοχή.

Η All.Can είναι μια διεθνής πλατφόρμα διαλόγου που δημιουργήθηκε για να βελτιώσει την ογκολογική περίθαλψη, φροντίδα και αποκατάσταση, εστιάζοντας σε όσα οι ίδιοι ασθενείς θεωρούν σημαντικά  για τη θεραπεία και την αποκατάστασή τους.

Ταυτόχρονα, επιδιώκει βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα της κατασπατάλησης πόρων στην ογκολογική περίθαλψη, έχοντας διαπιστώσει ότι εστιάζοντας σε όσα οι ίδιοι οι ασθενείς θεωρούν σημαντικά, μπορεί να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των επιστημονικών ιατρικών, νοσηλευτικών και φαρμακευτικών συλλόγων, των διοικήσεων των νοσοκομείων, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συλλόγων ασθενών, και της τοπικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση της πλατφόρμας Αll.Can Greece και των αποτελεσμάτων της ελληνικής έρευνας All.Can για  τις απόψεις των ασθενών για  τη διάγνωση, θεραπεία και αποκατάστασή τους από διακεκριμένους επιστήμονες και μέλη της All.Can Greece.

Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει διάλογος με το ακροατήριο για τα προβλήματα στην ογκολογική φροντίδα.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει το γραφείο  Myrtaly Congress (myrtalycongress.gr).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back