Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια γνωριμία με την τέχνη της κεραμικής

Εικόνα του άρθρου Μια γνωριμία με την τέχνη της κεραμικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2016, 11:46
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Η κεραμική είναι από τις παλιότερες τέχνες, από τις τέχνες εκείνες που σφράγισαν την εξέλιξη του πολιτισμού, βοηθώντας παράλληλα στη χρονογράφηση της ιστορίας μας.

Ο πηλός αποτελούσε το  υλικό με το οποίο οι άνθρωποι, από την προϊστορική ακόμα εποχή, μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες που είχαν στην καθημερινή ζωή. Σήμερα, η κεραμική είναι περισσότερο τέχνη και ανάγκη έκφρασης και διαλόγου.

Όμορφα αντικείμενα, χρηστικά και διακοσμητικά, εκτίθενται από χτες στο Αρχοντικό Μίσιου (Ασωπίου 9). Όλα τα αντικείμενα δημιουργήθηκαν από την ομάδα «Συν…Τεχνίτες πηλού» με επικεφαλής τη Δήμητρα Σταύρου, κεραμίστρια (και πολιτικό μηχανικό). Στο πιο όμορφο αρχοντόσπιτο της πόλης, τα έργα 15 δημιουργών βρίσκουν το πιο κατάλληλο σκηνικό για να παρουσιαστούν και να επιδιώξουν έναν διάλογο με τους επισκέπτες.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε πολύς κόσμος, μεταξύ των οποίων και επίσημοι, όπως οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Μανταλόβας και Παντελής Κολόκας, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης, ο πρώην δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας κ.ά.

Στην ομάδα «Συν…Τεχνίτες πηλού» συμμετέχουν: Αφροδίτη Ζούκη, Χρυσάνθη Θεοχάρη, Νικολέττα Κοκκίνου Τσουμάνη, Φωτεινή Κυριακοπούλου, Μερώπη Κυριακοπούλου, Ελένη Μαλάτου, Ευθυμία Ρήνα Τσικνιά, Αθηνά Πάνη, Βασιλική Πασιά, Ελευθερία Πλιάκου, Ισαβέλλα Πολυκάρπου, Ευγενία Τσαμπαλά, Κατερίνα Τέρτση, Βασιλική Χαλκή και Δήμητρα Σταύρου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. Λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ Δευτέρα και Τετάρτη θα είναι ανοιχτή και 6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και στην έκθεση υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από άτομα με ειδικές ανάγκες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back