ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια γνωριμία με το Κτήμα Semeli

Εικόνα του άρθρου Μια γνωριμία με το Κτήμα Semeli
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2018, 22:42
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tην παρουσία της στις τοπικές αγορές προσπαθεί να ενισχύσει η οινοποιητική εταιρία «Semeli» στο «τιμόνι» της οποίας βρίσκεται η Μυρτώ Σάλλα, κόρη του πρώην προέδρου του Ομίλου Τράπεζα Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η «Semeli» εκ Πελοποννήσου  βρέθηκε και στα Γιάννενα, προκειμένου να συστήσει το κρασί της στους επαγγελματίες του χώρου, με «οδηγούς» τον γενικό διευθυντή της εταιρίας και χημικό-οινολόγο Λεωνίδα Νασιάκο και την υπεύθυνη επικοινωνίας Κατερίνα Νικολού.

Το οινοποιείο «Semeli» μετράει ήδη 17 ετικέτες κρασιού. Με μια πορεία από το 1979, το 2018 φαίνεται ότι ήταν μια δυνατή χρονιά. Μέσα σε αυτή τη χρονιά, κατάφερε να πάρει 61 βραβεία σε δέκα διεθνείς διαγωνισμούς.

Η συνολική έκταση των αμπελώνων από τους οποίους «αντλεί» τα σταφύλια, ξεπερνά τα 1.200 στρέμματα. Από αυτά τα 300 στρέμματα είναι ιδιόκτητα, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν εκτάσεις συνεργαζόμενων αμπελουργών είτε σε ζώνες Π.Ο.Π. της Νεμέας και της Μαντινείας είτε σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Στους ιδιόκτητες αμπελώνες, στο Κούτσι της Νεμέας, βρίσκεται και το οινοποιείο της Semeli, το οποίο τα τελευταία χρόνια κάνει δυναμικά βήματα και στον οινοτουρισμό. Σύμφωνα με την εταιρία, πέραν της ενίσχυσης του οινοτουρισμού, βασική επιδίωξη είναι η ανάπτυξη της βιολογικής καλλιέργειας αλλά και η ενασχόληση με γηγενείς ποικιλίες που είναι σχεδόν εξαφανισμένες.

Βάσει των στοιχείων της εταιρίας, ο τζίρος της φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσοστό των εξαγωγών της αγγίζει το 15% (εξαγωγές σε 19 χώρες συνολικά, όπως ΗΠΑ, Καναδά, Νορβηγία κ.ά.).

Η διανομή των κρασιών του Κτήματος Semeli στην ελληνική αγορά γίνεται από τον εμπορικό της εταίρο, την AMVYX, την παλαιότερη ελληνική εταιρία διανομής αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπίρας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back