Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mια γιορτή στη Γέφυρα Πλάκας με Λ. Μενδώνη

Εικόνα του άρθρου Mια γιορτή στη Γέφυρα Πλάκας με Λ. Μενδώνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2021, 01:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια γιορτή βράβευσης διοργανώνουν στη Γέφυρα Πλάκας το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στις 3 το απόγευμα, η Europa Nostra και η εκπρόσωπός της στην Ελλάδα, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα παραλάβει τιμητική πλακέτα για τη βράβευση της πρότυπης αποκατάστασης της Γέφυρας Πλάκας από την Europa Nostra. Πριν από λίγους μήνες, τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra, που αποτελεί έναν οργανισμό για την πολιτιστική κληρονομιά, ανακοίνωσαν τους 24 νικητές των Βραβείων 2021. Ένα από τα έργα πολιτιστικής κληρονομιάς που διακρίθηκαν, ήταν η Γέφυρα Πλάκας, και δη το έργο αποκατάστασης. Τον φάκελο της υποψηφιότητας τον είχε καταθέσει το υπουργείο Πολιτισμού το 2020.

Η κα Μενδώνη θα παραλάβει λοιπόν μια τιμητική πλακέτα ως εκπρόσωπος της συνολικής ομάδας του έργου, η οποία περιλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Παράρτημα Ηπείρου και τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

Μετά τη γιορτή-βράβευση, θα ακολουθήσει και παραδοσιακή γιορτή, σύμφωνα με την πρόσκληση των διοργανωτών.

Η όλη εκδήλωση θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Γέφυρα Πλάκας, και συγκεκριμένα το τόξο, κατέρρευσε τον Φεβρουάριο του 2015. Tα αμέσως επόμενα χρόνια έγινε το έργο της αποκατάστασης. Η «νέα» γέφυρα στέκεται στη θέση της ξανά, από πέρσι.

* Φωτογραφία: Εργασίες αποκατάστασης του τόξου το 2019

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back