Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια γιορτή για το κουκάλογο, στην Κόνιτσα

Εικόνα του άρθρου Μια γιορτή για το κουκάλογο, στην Κόνιτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2022, 11:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών και τον ερχομό των κουκάλογων στην περιοχή της Ηπείρου. Διοργανώνει στις 5 και 6 και 7 Μαΐου, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας και τον Δήμο Κόνιτσας, ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στα τελευταία κουκάλογα της Ηπείρου και στα μεταναστευτικά πουλιά που δεν γνωρίζουν σύνορα.

Το πρόγραμμα προβλέπει την επίσκεψη στο ΚΠΕ Κόνιτσας, των μελών της Μαθητικής Ομάδας Δράσης για τον Ασπροπάρη που θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε υπαίθριες εκπαιδευτικές δράσεις και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του κουκάλογου και των μεταναστευτικών πουλιών.

Το Σάββατο 7 Μαΐου, η Ορνιθολογική, σε συνεργασία με τον Δήμο Κόνιτσας θα διοργανώσει μια ανοιχτή εκδήλωση στο δημαρχείο Κόνιτσας, που θα περιλαμβάνει παιδικό εργαστήριο με χειροτεχνίες και κατασκευές, ενημερωτική παρουσίαση αφιερωμένη στον κρισίμως απειλούμενο με εξαφάνιση γύπα ασπροπάρη (κουκάλογο) ως είδος-σύμβολο της ηπειρώτικης φύσης και προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Οι Τελευταίοι των Ασπροπάρηδων», καθώς και κλήρωση δώρων για όλους τους συμμετέχοντες.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

19:00-20:00 Παιδικό εργαστήριο

20:00-20:30 Παρουσίαση «Γνωριμία με το Κουκάλογο της Ηπειρώτικης Φύσης» - Χαρητάκης Παπαϊωάννου

20:30 - 21:00 Προβολή ντοκιμαντέρ «Οι Τελευταίοι των Ασπροπάρηδων»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back