Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια Γιαννιώτισσα και η διπλωματία πόλεων

Εικόνα του άρθρου Μια Γιαννιώτισσα και η διπλωματία πόλεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2016, 03:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ποια είναι η Χριστίνα Βαγενά, την οποία τίμησε χτες ο δήμος Ιωαννιτών; Η διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Και γιατί τη βράβευσε ο δήμος Ιωαννιτών; Πρώτον επειδή είναι Γιαννιώτισσα και δεύτερον επειδή, ως Γιαννιώτισσα, βοηθά τα Γιάννενα και τον Δήμο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, ο οποίος απένειμε την τιμητική πλακέτα στο τιμώμενο πρόσωπο, η κ. Βαγενά όχι μόνο έχει στηρίξει τις κοινωνικές δομές της περιοχής (π.χ. παιδικά χωριά SOS) αλλά έχει συνεισφέρει σε θέματα εξωστρέφειας με στόχο την προβολή των Ιωαννίνων ως πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κ. Μπέγκας έφερε τη συνεισφορά της κ. Βαγενά στην πραγματοποίηση της έκθεσης της γιαννιώτικης αργυροχοΐας στη Ρωσία. «Μια υπόθεση που την πήρε κυριολεκτικά πάνω της μόλις της μίλησα για την προσπάθειά μας» είπε ο δήμαρχος. Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος, ο οποίος της απένειμε την πλακέτα του επίτιμου μέλους του Πνευματικού Κέντρου.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί η βράβευση προέρχεται από την πόλη μου, από δω όπου έζησα τα σχολικά μου χρόνια. Έφυγα για πολλά χρόνια. Αλλά με την καρδιά μου δεν έφυγα ποτέ από δω. Ο δεσμός μου μ’ αυτόν τον τόπο δεν διακόπηκε ποτέ, γιατί φέρω μέσα μου τον τόπο μου με περηφάνια», δήλωσε συγκινημένη η κ. Βαγενά, ανάμεσα σε φίλους και συγχωριανούς από τον τόπο καταγωγής της, το Δροσοχώρι.


ΚΑΙ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

Η κ. Βαγενά, στην επίσκεψή της αυτή στα Γιάννενα, συνόδευε τον πρέσβη της Ιταλικής Δημοκρατίας Luigi Marras, ο οποίος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο. Οι δυο τους συζήτησαν τους βασικούς άξονες ανάπτυξης μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της περιοχής των Ιωαννίνων και της Ιταλίας. «Η εξωστρέφεια της πόλης μας, η ανάπτυξη της διπλωματίας των πόλεων, αποτελεί στρατηγικό μας στόχο και την επιδιώκουμε συστηματικά», δήλωσε ο κ. Μπέγκας. Από την πλευρά του, ο ιταλός πρέσβης υποστήριξε ότι τα Γιάννενα είναι «μια καταπληκτική πόλη με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back