ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μια επιστημονική ημερίδα προς τιμή της Κων. Μπάδα

Εικόνα του άρθρου Μια επιστημονική ημερίδα προς τιμή της Κων. Μπάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2024, 17:14
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Προφορική Ιστορία και μνήμη, εργασία, εργασιακές σχέσεις και ταυτότητες» διοργανώνει ο Τομέας Λαογραφίας υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 9 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», στην πανεπιστημιούπολη.

Η ημερίδα πραγματοποιείται προς τιμή της Κωνσταντίνας Μπάδα, ομότιμης καθηγήτριας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, για το ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό έργο της και για τη συμβολή της στην ανάπτυξη των νεότερων κατευθύνσεων της επιστήμης της ελληνικής Λαογραφίας.

Κατά την έναρξη της ημερίδας θα υπογραφεί το πρακτικό παράδοσης και παραλαβής συλλογών ηχογραφημένων και απομαγνητοφωνημένων προσωπικών συνεντεύξεων και άλλου οπτικοακουστικού υλικού έρευνας που παραχώρησε η κα Μπάδα στο Εργαστήριο Λαογραφίας, προκειμένου αυτό ως αρχειακό υλικό να είναι χρήσιμο στη διδασκαλία και στην έρευνα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που συμπεριλαμβάνει 27 επιστημονικές ανακοινώσεις, θα γίνει η πρώτη προβολή (Sneak preview) της ταινίας «Lost Yannina: A Topography of the Jewish Memory». Η ταινία που θα προβληθεί στις 19:30, είναι μια παραγωγή του Εργαστηρίου Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών, σε σκηνοθεσία του Νίκου Χρυσικάκη και επιστημονική επιμέλεια της Εσθήρ Σολομών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back