ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια επίσκεψη, η «ελεημοσύνη» και το Κέντρο Υγείας Πραμάντων

Εικόνα του άρθρου Μια επίσκεψη, η «ελεημοσύνη» και το Κέντρο Υγείας Πραμάντων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2023, 16:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια σειρά από εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, αλλά και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις θα γίνουν από τη μη κυβερνητική οργάνωση Axion Hellas από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Το όλο εγχείρημα γίνεται με τη στήριξη του Δήμου και τον συντονισμό της Περιφέρειας Ηπείρου.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων έρχεται να καυτηριάσει την πρωτοβουλία αυτή και να ασκήσει κριτική. Η δημοτική παράταξη, αφού θυμίζει στην Axion Hellas είναι ειδικός σύμβουλος «ο αυτοαποκαλούμενος ‘Πρίγκιπας’ Νικόλαος», σημειώνει: «Οι Τζουμερκιώτες έχουν ανάγκη από κατάλληλα εξοπλισμένο και επαρκώς στελεχωμένο Κέντρο Υγείας Πραμάντων και τοπικά ιατρεία που να λειτουργούν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης του λαού και σύμφωνα με τις επιστημονικές κατακτήσεις της εποχής μας και όχι από την ελεημοσύνη κάποιας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ)».

Ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή, επισημαίνει ότι αυτή οφείλει να απαιτήσει την ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας «και όχι να προπαγανδίζει, απευθείας ή δια της τεθλασμένης, υποκατάστατα –‘άλλοθι’ παροχής περιστασιακών υπηρεσιών- και μάλιστα αλλότριων επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back