ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια επικοινωνιακή «παραίτηση»

Εικόνα του άρθρου Μια επικοινωνιακή «παραίτηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2017, 21:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την επιστολή παραίτησής του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου έκανε γνωστή σήμερα ο Κώστας Κυριαζής, μέλος της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα. Ο κ. Κυριαζής προσέδωσε στην παραίτηση αυτή μία έντονη εσάνς διαμαρτυρίας για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, κάνοντας λόγο για ένα «δημαρχοκεντρικό σύστημα». Η παραίτηση αυτή ωστόσο ήταν προδιαγεγραμμένη. Κι αυτό επειδή η παράταξη είχε συμφωνήσει ότι τη θέση του κ. Κυριαζή θα καταλάβει στο μέσον της θητείας του δημοτικού συμβουλίου ο επόμενος στην εκλογική «κατάταξη», ο Δημήτρης Πάνου, ο οποίος θα είναι και ο νέος δημοτικός σύμβουλος.Αυτά σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Μπαρτζώκα. Σημειωτέον ότι τα «Γιάννενα Τώρα» έχουν καταλάβει στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων δύο θέσεις.  

Η αποχώρηση του κ. Κυριαζή πάντως από το δημοτικό συμβούλιο έγινε με σοβαρές αιχμές κατά της δημοτικής αρχής. Ο (πρώην) δημοτικός σύμβουλος μίλησε για την περίπτωση του αντιδημάρχου Γιάννη Λιόντου, που είχε απασχολήσει παλιότερα το δημοτικό συμβούλιο μετά από καταγγελία της παράταξης του Νίκου Γκόντα η οποία είχε θέσει ζήτημα ασυμβίβαστου για τον αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο.  Ο κ. Κυριαζής έδωσε στον τοπικό Τύπο ένα έγγραφο της ΔΕΥΑΙ με έγκριση δαπάνης 59.118 ευρώ, με ημερομηνία 04/05/ 2015, για το έργο «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων-ύδρευσης στην οδό Ρήγα Φεραίου στα Καρδαμίτσια» με εργολάβο τον Γιάννη Λιόντο.

Υπενθύμισε ακόμα την περίπτωση μίσθωσης 22 δημοτικών στρεμμάτων σε ιδιώτη για τη δημιουργία γηπέδων τένις, παραπλεύρως της οδού Νιάρχου. Ο κ. Κυριαζής έκανε λόγο για «αποκάλυψη εκ μέρους του». Το μίσθιο είχε οριστεί αρχικά στα 100 ευρώ τον μήνα, με τη δημοτική αρχή να κάνει λόγο για λάθος και να προχωρά σε διορθωτική κίνηση -1000 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή, «μετά τη φασαρία, έγινε μια δημοπρασία από την οποία μέχρι στιγμής ο Δήμος δεν έχει πάρει χρήματα ενώ μεθοδεύεται η αποχώρηση του ενοικιαστή γιατί θα γίνει η ανακατασκευή της οδού Νιάρχου».  

«Είναι δύο μεγάλα ζητήματα (σ.σ. υπόθεση Λιόντου και μίσθωσης των 22 στρεμμάτων) που θα ήθελα να τα δει η δημοτική αρχή» τόνισε ο κ. Κυριαζής, ο οποίος εξέφρασε γενικότερα τη δυσαρέσκειά του για το ότι στο δημοτικό συμβούλιο δεν συζητήθηκαν ποτέ σοβαρά ζητήματα, με εξαίρεση την πρόσφατη συζήτηση για τη ΔΕΥΑΙ μετά από πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο Δημήτρης Πάνου, ως το νέο πρόσωπο στο δημοτικό συμβούλιο, ευχαρίστησε τον κ. Κυριαζή, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν ενεργό δημοτικό σύμβουλο, για την ευκαιρία που του δίνει ενώ ανέφερε ότι η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» ασκεί δημιουργική αντιπολίτευση. Από τα πρώτα θέματα που αναμένεται να θέσει ο κ. Πάνου στο συμβούλιο (και για τα οποία έδωσε μια «γεύση» ο κ. Κυριαζής), αφορά τη μίσθωση μηχανημάτων για τον εκχιονισμό τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της παράταξης, το 1/3 του συνολικού κόστους (90.000 ευρώ συνολικά) πήγε σε έναν συγκεκριμένο ιδιώτη.

O επικεφαλής της παράταξης κ. Μπαρτζώκας και ο Δημήτρης Πάνου

Οι δηλώσεις του κ. Κυριαζή και του κ. Πάνου έγιναν στα γραφεία της παράταξης, με τον επικεφαλής κ. Μπαρτζώκα να καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τη δημοτική αρχή για τα γραφεία αυτά. Κι αυτό επειδή δεν είναι καν επιπλωμένα, ενώ ακόμα μέσα στον χώρο υπάρχουν αντικείμενα του ιδιοκτήτη. Ο κ. Μπαρτζώκας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα γραφεία αυτά, τα οποία νοικιάζονται από τον περασμένο Οκτώβριο από τον Δήμο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στον πάνω όροφο (στην οδό Πυρσινέλλα) «βρίσκονται τα γραφεία της παράταξης του ΚΚΕ, η οποία είναι μικρότερη παράταξη από μας. Και το γραφείο αυτό έχει και δημοτική υπάλληλο». Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και οι υπόλοιπες παρατάξεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back