Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια έκθεση με ψηφιδωτά στο Σουφαρί Σεράι

Εικόνα του άρθρου Μια έκθεση με ψηφιδωτά στο Σουφαρί Σεράι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2017, 10:57
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση ψηφιδωτών ης  Σοφίας Τσιάμη και του Γιάννη Μώρη, απόφοιτων της Σχολής Καλών Τεχνών της  Ραβέννας, της Ιταλίας, με πτυχίο στο τμήμα Ζωγραφικής και τετραετή ειδίκευση στο ψηφιδωτό και στη συντήρηση, θα φιλοξενήσει το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου, στο Σουφαρί Σεράι, από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 11:30, με τη χορωδία «Ευμέλεια» του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης Ντούση και της Δήμητρας Ηγουμενίδη στο πιάνο.

«Η εικαστική αφήγηση των έργων παρακολουθεί την καμπύλη ενός μακραίωνα πολιτισμού από την ελληνορωμαϊκή εποχή, την κλασσική περίοδο, την παλαιοχριστιανική, το βυζάντιο  και τους ελληνιστικούς χρόνους μέχρι τις μέρες μας. Τα ψηφιδωτά πρωτοεμφανίστηκαν σαν κάλυμμα δαπέδου σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα μαρτυρίες πριν τον 5ο π.χ. αιώνα. Κόσμησαν για πολλούς αιώνες εκτός των δαπέδων, τους τοίχους και τους θόλους των Ναών, τα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια» αναφέρεται σε ανακοίνωση για την έκθεση.

Οι δύο δημιουργοί ζουν και εργάζονται στη ν Αθήνα.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10:00-15:00και Σάββατο και Κυριακή 12:00-14:00.

Σχολεία που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 26510-34469, και στο e-mail  mail@gak.ioa.sch.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back