Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια δωρεά 60.000 ευρώ για το Αρχείο Ηπειρωτικής Μουσικής

Εικόνα του άρθρου Μια δωρεά 60.000 ευρώ για το Αρχείο Ηπειρωτικής Μουσικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2018, 17:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην αποδοχή και νέας δωρεάς του αείμνηστου Κωνσταντίνου Φωτέτσιου προς το Δήμο Ζαγορίου προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου Βασίλη Σπύρου.

Πρόκειται για ποσό που άφησε με διαθήκη του ο δωρητής και το οποίο  από τους εκτελεστές της κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για λογαριασμό του Δήμου.

Το ποσό αυτό μετά τις απαραίτητες διαδικασίες θα περιέλθει στο Δήμο και θα χρησιμοποιηθεί για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και εργασίες στο σπίτι που δώρισε, εν ζωή,  ο Κων. Φωτέτσιος στο Δήμο Ζαγορίου.

Το κτίριο αυτό βρίσκεται στα Κάτω Πεδινά και, όπως  ήδη έχει αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα στεγάσει το Αρχείο Ηπειρωτικής Μουσικής φιλοξενώντας τη συλλογή δίσκων και όχι μόνο του αμερικανού μουσικολόγου, μουσικού παραγωγού, συγγραφέα και επιμελητή ιστορικών μουσικών έργων Κρίστοφερ Κινγκ

«Τα χρήματα αυτά, ενδεχομένως και άλλες πιστώσεις του Δήμου,  αποτελούν την ‘προίκα’ για να διαμορφωθεί κατάλληλα και να αποκτήσει όλες τις αναγκαίες υποδομές το κτίριο, ώστε να είναι ασφαλής και λειτουργική η εγκατάσταση του Αρχείου Ηπειρωτικής Μουσικής» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ζαγορίου.

Σε κοινή τους δήλωση, ο δήμαρχος κ. Σπύρου και ο κ. Κινγκ αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «η δημιουργία του Αρχείου Ηπειρωτικής Μουσικής δεν είναι πλέον ένα όραμα, αλλά εν δυνάμει έργο σε εξέλιξη…».

Ο Δήμος Ζαγορίου θα μεριμνήσει, λοιπόν, για την απόδοση του κτιρίου χωρίς προβλήματα και για όσα αφορούν τις βασικές υποδομές-παροχές του κτιρίου. Θα εκπονηθεί  μελέτη, ώστε  να υλοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις φιλοξενίας, ασφάλειας και προστασίας των συλλογών και των δράσεων του Αρχείου (δεν θα πρόκειται απλά για μουσείο), καθώς και για τα λειτουργικά έξοδα (σε συνεργασία με την Περιφέρεια), αλλά και κάθε δυνατή βοήθεια για να βρεθούν επιδοτήσεις και χορηγίες, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Την επιμέλεια και καλλιτεχνική διεύθυνση του Αρχείου θα έχει ο κ. Κινγκ ο οποίος ευχαριστεί τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλο το Δήμο για την τιμή και αναγνώριση προς το πρόσωπό του, αλλά και όσους στήριξαν το όραμά του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back