ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια βράβευση του σπουδαίου κλαρινίστα Γρ. Καψάλη

Εικόνα του άρθρου Μια βράβευση του σπουδαίου κλαρινίστα Γρ. Καψάλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2024, 12:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tον περασμένο Αύγουστο ο Δήμος Ζαγορίου και η Ένωση Ζαγορισίων Αθηνών διοργάνωσαν εκδήλωση προς τιμή του σπουδαίου κλαρινίστα Γρηγόρη Καψάλη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Ελαφότοπο Ζαγορίου.

Ωστόσο, η βράβευση και η απονομή της τιμητικής πλακέτας δεν έγιναν γιατί εκείνο το αυγουστιάτικο πρωινό ο κ. Καψάλης είχε ένα σοβαρό ατύχημα που απαίτησε χειρουργική επέμβαση και πολύμηνη νοσηλεία και θεραπεία.

Η βράβευση έγινε τελικά στις 17 Ιανουαρίου, στο σπίτι του Γρηγόρη Καψάλη, στα Γιάννενα. Ο δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος τού παρέδωσε την τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου «σε αναγνώριση της προσφοράς του για τη διάδοση και διατήρηση της παραδοσιακής μουσικής». Τον συνόδευαν ο Ηλίας Γκαρτζονίκας, γενικός συντονιστής της συναυλίας για τη βράβευση και αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, ο Πολύβιος Καρράς, ο οποίος επί δεκαετίες καταγράφει τη μουσική του Γρηγόρη Καψάλη και του Ζαγορίου, και ο Δημήτρης Γκαρτζονίκας, υπεύθυνος δημιουργίας του ντοκιμαντέρ της βράβευσης.

Ο Γρηγόρης Καψάλης παρέλαβε την τιμητική πλακέτα ευχαριστώντας όλους τους Ζαγορίσιους και τους Έλληνες για την αγάπη που του έδειξαν για τόσες δεκαετίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ζαγορίου, ο κορυφαίος μουσικός, στα 95 του χρόνια, επέλεξε να πει «ευχαριστώ» παίζοντας και τραγουδώντας χαρακτηριστικά ζαγορίσια τραγούδια και σόλα. «Η μαστοριά του, θα μείνει στην ιστορία της μουσικής» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back