Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια απόφαση που διήρκεσε… μια μέρα

Εικόνα του άρθρου Μια απόφαση που διήρκεσε… μια μέρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2021, 22:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εντύπωση προκαλεί η κίνηση του υπουργείου Πολιτισμού να ορίσει αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων τη Βαρβάρα Παπαδοπούλου, η οποία είναι και τακτικό μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, και να πάρει πίσω την απόφασή του την επόμενη μέρα.

Με χτεσινή του απόφαση, το υπουργείο όρισε την κα Παπαδοπούλου αναπληρώτρια προϊσταμένη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά της ως προϊσταμένης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, επικαλούμενο τις υπηρεσιακές ανάγκες. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων δεν έχει προϊστάμενο από πέρσι τον Ιανουάριο, μετά τη συνταξιοδότηση του Κώστα Σουέρεφ. Από τότε, καθήκοντα αναπληρώτριας προϊσταμένης ανέλαβε η Παρασκευή Γιούνη, η οποία είναι τμηματάρχης στην ίδια υπηρεσία.

Σήμερα, μία μέρα μετά τον ορισμό της κας Παπαδοπούλου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ήρθε η ανάκληση της σχετικής απόφασης. Και αυτό «για να επανεκτιμηθούν και επανεξεταστούν οι υφιστάμενες υπηρεσιακές ανάγκες», όπως είναι η αιτιολογία του υπουργείου.

Τα γιατί των αντιφατικών ενεργειών του υπουργείου Πολιτισμού στη συγκεκριμένη περίπτωση παραμένουν άγνωστα. Ωστόσο, η υπόθεση αυτή έρχεται να αναδείξει για μια ακόμα φορά ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στις αρχαιολογικές υπηρεσίες: το ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν γίνει κρίσεις, με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους υπουργούς Πολιτισμού να προχωρούν σε απευθείας τοποθετήσεις προϊσταμένων.

ΣΧΟΛΙΑ
PAVOS
Επιτελικό μπάχαλο. Χτες οι υπηρεσιακες ανάγκες ήθελαν αλλαγή προϊσταμένης (χωρίς να υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος) ενώ σήμερα έπρεπε να επανεκτιμηθουν οι υπηρεσιακες ανάγκες. Κάτι βρωμάει στο Βασίλειο της Λίνας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back