ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια ακόμα δωρεά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Εικόνα του άρθρου Μια ακόμα δωρεά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2021, 14:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια ακόμα δωρεά εξοπλισμού παρέλαβε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Μετά τη δωρεά χειρουργικών τραπεζών από τη Βουλή, ήρθε η δωρεά ενός μίνι ακτινοσκοπικού μηχανήματος για ορθοπεδική χειρουργική χρήση από το κοινωφελές ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΑΙΓΕΑΣ».

Η ακολουθία αυτή των δωρεών γίνεται «στο πλαίσιο της σύμπραξης δυνάμεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και της προσπάθειας που καταβάλλεται από το Νοσοκομείο μας για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μέσω δωρεών-χορηγιών από ιδιωτικές εταιρείες ή ΜΚΟ» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το εν λόγω ψηφιακό mini C-ARM ορθοπεδικής αποτελεί μοναδική καινοτομία στην ορθοπεδική χειρουργική καθότι πρόκειται για μια εντελώς καινούργια τεχνολογική προσέγγιση στην χειρουργική των άκρων. «Επομένως αυτή η σημαντική δωρεά αναμένεται να αναβαθμίσει στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες τα ορθοπεδικά χειρουργεία του νοσοκομείο» τονίζεται.

Συγκεκριμένα, οι τεχνολογικές καινοτομίες που προσφέρει το εν λόγω μηχάνημα περιλαμβάνουν ενδεικτικά: καλύτερη ποιότητα ακτινοσκοπικής εικόνας με μικρότερη δόση ακτινοβολίας για ασθενή και χειρουργό, εργονομία, ευελιξία, άνεση χρήσης εντός χειρουργικής αίθουσας κλπ.

Το ψηφιακό mini C-ARM ορθοπεδικής, ανήκει στον αμερικανικό κατασκευαστικό οίκο HOLOGIC τύπος InSightFD και η προμήθειά του κόστισε 50.000 ευρώ

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ευχαριστεί για τη δωρεά την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Αιγέας».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back