Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 27-11-2016, 23:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά από έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά και της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας 34χρονης Ελληνίδας σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και κλοπή, που έγιναν στις 19 Ιανουαρίου 2016 και την 5 του περασμένου Απριλίου στο Μέτσοβο.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν άνδρα συνεργό της, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις απάτης και κλοπής:

• Το πρωί της 19-01-2016 στο Μέτσοβο, αφού προσέγγισαν 83χρονο ημεδαπό, στη συνέχεια με το πρόσχημα υποτιθέμενης οικονομικής εκκρεμότητας συγγενικού του προσώπου στην εφορία, απέσπασαν απ΄ αυτόν χρηματικό ποσό ενώ ταυτόχρονα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, έκλεψαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρηματικό ποσό.

• Στη συνέχεια, την 05-04-2016, στην ίδια περιοχή και με την ίδια μεθοδολογία, έπεισαν 88χρονο ημεδαπό να τους παραδώσει χρηματικό ποσό ενώ αφαίρεσαν επίσης χρηματικό ποσό από το υπνοδωμάτιο του σπιτιού.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης πολίτη

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, υπόθεση εξαπάτησης ενός 41χρονου Έλληνα στην Ηγουμενίτσα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 56χρονου, ο οποίος κατηγορείται για απάτη.

Ειδικότερα, την 15-11-2016, ο 56χρονος δράστης, προσποιούμενος τον πωλητή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, ήρθε σε επαφή με τον 41χρονο και αφού τον έπεισε για τη φερεγγυότητά του και για το ότι λειτουργούσε κατόπιν εξουσιοδότησης του ιδιοκτήτη του οχήματος, τον εξαπάτησε, αποσπώντας του χρηματικό ποσό, χωρίς να πραγματοποιηθεί η υποτιθέμενη αγοραπωλησία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa