Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μηχανικών Επιστήμης Υλικών: πάλι στον αέρα…

Εικόνα του άρθρου Μηχανικών Επιστήμης Υλικών: πάλι στον αέρα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2018, 16:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα πρώτα δέκα χρόνια λειτουργίας του, το τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών πάλευε να αποκτήσει επαγγελματικά δικαιώματα. Το ΤΕΕ, προεδρεύοντος τότε του σημερινού υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, αρνιόταν πεισματικά να δεχθεί απόφοιτους και απόφοιτες της σχολής, ως μηχανικούς.

Ο φοιτητικός σύλλογος, από τους πιο ενεργούς τότε, πήρε την πρωτοβουλία για να «σπρώξει» τις απαιτούμενες αλλαγές στον οδηγό σπουδών, χωρίς πάντα να στηρίζεται από τα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τελικά, πριν από δύο χρόνια, το τμήμα μπήκε στο Πολυτεχνείο Ιωαννίνων ως «Μηχανικών Επιστήμης Υλικών», με οδηγό σπουδών και επαγγελματικά δικαιώματα Χημικών Μηχανικών.

Δεν είναι όμως τόσο απλό τελικά…

Το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα 99/2018, σύμφωνα με τους φοιτητές, δεν αναφέρει πουθενά το πτυχίο του ΜΕΥ, παρότι οι απόφοιτοι είναι εγγεγραμμένα μέλη του ΤΕΕ. Σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, το ΤΕΕ απαντάει σε αποφοίτους ότι είναι μεν στην κατηγορία των Χημικών Μηχανικών, χωρίς όμως τα δικαιώματά τους… Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, η διοίκηση του τμήματος προσανατολίζεται σε αλλαγή ονομασίας σε «Χημικοί Μηχανικοί-Μηχανική Επιστήμης Υλικών».

Ο φοιτητικός σύλλογος είναι σε εγρήγορση, κάνοντας ξανά γενικές συνελεύσεις, μετά από αρκετό καιρό, στις οποίες αποφασίζονται κινητοποιήσεις.

Η «υποχώρηση» από τα εδώ και καιρό (υποτίθεται) συμφωνημένα, ίσως έχει να κάνει και με την παρουσία του κ. Σπίρτζη σε υπουργική θέση. Ακόμα και όταν το παράρτημα Ηπείρου του ΤΕΕ συμφωνούσε με το αίτημα των φοιτητών για επαγγελματικά δικαιώματα, ο κ. Σπίρτζης ως πρόεδρος του ΤΕΕ ήταν αρνητικός.  

Ο σύλλογος θα συνεδριάσει ξανά στις 7 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δημητριος Κωνσταντής
Διπλωματούχοι Χημικοί Μηχανικοί Υλικών Πολυτεχνικής Σχολής Ιωαννίνων :Καμιά απολύτως μελλοντική προοπτική εντός Ελλάδας .Καθαρά βοηθητικός τίτλος .Και να τα πάρετε όλα τα δικαιώματα στα υλικά ,άριστες εκθέσεις,,όλα τα μάστερ εφόσον τα επιστημονικά και επαγγελματικά δικαιώματα τα έχουν πλήρως θεσμοθετημένα και κατοχυρωμένα και στα υλικά οι υπερπληθώρα των Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών. Το Παν/κο ΑΕΙ 5ετούς Τμήμα Επιστήμης Υλικών Ιδρύθηκε το 1999 για να έχετε το ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ,ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΕΠΙΣ/ΚΑ -ΕΠΑΓ/ΚΑ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ . ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΙΔΡΥΣΗΣ Τώρα είναι η ώρα των ευθυνών και της λογοδοσίας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back