Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μητσοτάκης αγιογραφεί Μητσοτάκη

Εικόνα του άρθρου Μητσοτάκης αγιογραφεί Μητσοτάκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2016, 13:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να έχει επανειλημμένα κατακεραυνώσει το λαϊκισμό και να δηλώνει «ανεξάρτητος» του οικογενειακού του ονόματος, αλλά δεν άντεξε στον πειρασμό, στην ομιλία του στα Γιάννενα. Εν ολίγοις, ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθώντας να συνδέσει πολιτικά το παρόν της ΝΔ με τον πατέρα του και να διεκδικήσει λίγη από την πολιτική του κληρονομιά, είπε ότι την Εγνατία, «την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» και διεκδίκησε για το κόμμα του την ολοκλήρωση του έργου.

Το ίδιο φρόντισε να κάνει και για την Ιόνια οδό, έργο που «σώθηκε χάρη στη δική μας παρέμβαση», εννοώντας προφανώς την περίοδο συγκυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καθότι η ΝΔ (όπως και όλες οι κυβερνήσεις), έχει να υπάρξει αυτοδύναμη από το 2009. Οι συμβάσεις για το έργο της Ιόνιας, καθώς και οι επαναδιαπραγματεύσεις του έχουν δεχθεί έντονη κριτική χωρίς ωστόσο καμία κυβέρνηση να τις αμφισβητήσει.  Επίσης, απέδωσε στη σημερινή κυβέρνηση το «κενό» στον Ε65, στη σύνδεση με την Εγνατία, που ωστόσο, έμεινε εκτός «επαναδιαπραγμάτευσης» επί προηγούμενης κυβέρνησης.

Και για να ολοκληρωθεί η αντίφαση, αφού ο κ. Μητσοτάκης διεκδίκησε για το κόμμα του, σχεδόν κάθε χιλιόμετρο ασφάλτου που έχει στρωθεί στην Ήπειρο, κατέληξε λέγοντας: «Τα έργα δεν έχει σημασία ποιος τα δρομολογεί, ποιος τα σχεδιάζει και ποιος τα εγκαινιάζει. Αυτή είναι η μοίρα τους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει από διαφορετικές κυβερνήσεις. Σημασία έχει ότι η Ιόνια οδός θα δώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική στην Ήπειρο. Θα την βγάλει από την απομόνωση και θα αναδείξει τα μεγάλα της συγκριτικά πλεονεκτήματα».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back