Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το… μήνυμα της πολικής αρκούδας στην κλιματική αλλαγή

Εικόνα του άρθρου Το… μήνυμα της πολικής αρκούδας στην κλιματική αλλαγή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2017, 23:41
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Όταν ο φωτογράφος Πολ Νίκλεν και οι σκηνοθέτες της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Sea Legacy» έφτασαν στο νησί Μπάφιν (γνωστό και ως η Γη του Μπάφιν, το μεγαλύτερο νησί του Καναδά και 5ο μεγαλύτερο στη γη) στα τέλη του καλοκαιριού, βρέθηκαν μπροστά σε ένα απροσδόκητο θέαμα: στις τελευταίες στιγμές της ζωής μιας πεινασμένης αρκούδας.

Ο Νίκλεν δεν είναι άγνωστος στις αρκούδες. Μεγάλωσε στο βόρειο τμήμα του Καναδά και ως βιολόγος και φωτογράφος άγριας φύσης έχει «αιχμαλωτίσει» με την κάμερά του πάνω από 3.000 αρκούδες.

Το βίντεο τραβήχτηκε στα τέλη του καλοκαιριού και η κάμερα καταγράφει μία σκελετωμένη πολική αρκούδα, η οποία ψάχνει, μάταια, για τροφή σε έναν τόπο δίχως ίχνος πάγου.

«Καθόμασταν εκεί, κινηματογραφούσαμε και από τα μάγουλά μας έτρεχαν δάκρυα», δήλωσε στο National Geographic και εξηγεί: «Όταν οι επιστήμονες λένε ότι οι αρκούδες θα εξαφανιστούν, θέλω οι άνθρωποι να καταλάβουν με τι ακριβώς θα μοιάζει. Οι αρκούδες θα πεθάνουν της πείνας. Έτσι μοιάζει μια αρκούδα που πεθαίνει της πείνας».

Δημοσιοποιώντας την ιστορία της πολικής αρκούδας ο Πολ Νικλεν ελπίζει να στείλει ένα μήνυμα για τις θανατηφόρες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, γράφει το National Geographic.

(σ.σ.: αφιερωμένο στη σημερινή τη διεθνή διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back