ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέχρι τρεις οι οίκοι ανοχής

Εικόνα του άρθρου Μέχρι τρεις οι οίκοι ανοχής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2017, 20:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από έναν χρόνο. ξεκίνησε (κι αφού είχε προηγηθεί ένα «διάλειμμα» 45 χρόνων), η λειτουργία του πρώτου οίκου ανοχής στα Γιάννενα, στην περιοχή του Κουτσελιού, κοντά στον κόμβο της Εγνατίας οδού. Τώρα, η πόλη των Ιωαννίνων ετοιμάζεται για τον δεύτερο οίκο ανοχής, κοντά στη Νεοκαισάρεια. Υπάρχουν τα περιθώρια για έναν ακόμη. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε στη χτεσινή συνεδρίαση του τη χορήγηση τριών αδειών λειτουργίας από μία που ίσχυε με προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου το 2009.

Ο αριθμός «3» προέκυψε… τυχαία ή καλύτερα μετά από εκτίμηση της επιτροπής ποιότητας ζωής με πρόεδρο τον Νίκο Γκόλα, η οποία έκρινε ότι τρεις οίκοι ανοχής αρκούν για μια πόλη σαν τα Γιάννενα.

Η απόφαση βέβαια να πάει η πόλη από τη μία άδεια στις τρεις άδειες, είχε το εξής σκεπτικό: Για να μη δημιουργούνται συνθήκες μονοπωλίου.

Με τη χορήγηση τριών αδειών, συμφώνησαν οι παρατάξεις του Νίκου Γκόντα, με εξαίρεση τον Βασίλη Κοσμά που ψήφισε λευκό, και του Άρη Μπαρτζώκα, καταψήφισε η ΔΡΑΣΥ, ενώ η παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» απείχε από την ψηφοφορία. Ενδιαφέρον έχει η διαφοροποίηση εντός της παράταξης της πλειοψηφίας. Κατά τη διαδικασία ψήφισαν «κατά» η Βούλα Τσίλη, η οποία έθεσε ζήτημα μελέτης για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών, και ο Βασίλης Τσαμπαλάς. Σημειωτέον ότι οι υπόλοιπες γυναίκες της παράταξης του Θωμά Μπέγκα απείχαν από την ψηφοφορία. Πριν από δύο χρόνια, με αφορμή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τους οίκους ανοχής, οι πέντε από τις έξι γυναίκες-σύμβουλοι (Αλέκα Βακαλοπούλου, Ελένη Βασιλείου, Γεωργία Γιώτη, Βάσω Μέγα και Ντίνα Μπακόλα) είχαν εκδώσει κείμενο με το οποίο εξέφραζαν τη διαφωνία τους με τη νομιμοποίηση «της μέχρι τώρα παράνομης στην πόλη μας βιομηχανίας του σεξ –κάτι που δεν θα εξαλείψει ή δεν θα θέσει υπό έλεγχο, όπως πολλοί πιστεύουν, τα φαινόμενα του τράφικινγνκ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back