Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

Εικόνα του άρθρου Μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2018, 17:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το αδιέξοδο διευρύνεται στο θέμα των εργαζόμενων της Spider, καθώς από τη μια οι ενδιαφερόμενοι θέλουν πάρουν τα υπάρχοντα της εταιρίας σε… τιμή ευκαιρίας, από την άλλη οι εργαζόμενοι παραμένουν χαμένοι περιμένοντας μάταια μέχρι στιγμής τα δεδουλευμένα.

Την περασμένη Τετάρτη, ακόμα ένας πλειστηριασμός αναδείχθηκε άγονος, καθώς οι ενδιαφερόμενοι για αγορά προσδοκούν σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση του τιμήματος. Σήμερα, οι εργαζόμενοι απευθύνονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με επιστολή τους, στην οποία περιγράφουν όλο το χρονικό: Από τις επισχέσεις εργασίας του 2015, όταν ήδη ήταν 15 μήνες απλήρωτοι, από την τμηματική μεταφορά της εταιρίας στο εξωτερικό και τις «παράλληλες» επιχειρήσεις, μέχρι τις συναντήσεις στο υπουργείο Εργασίας και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για επαναλειτουργία του εργοστασίου, οι οποίες όμως δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. «Σε συνάντηση του Σωματείου με τον πρωθυπουργό στα Γιάννενα, τόνισε πως θα ασχοληθεί με το θέμα, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση και η επιχείρηση να παραμένει κλειστή».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει προσφύγει στα δικαστήρια, διεκδικώντας το ακίνητο της οδού Κοραή στα Γιάννενα, από τα νοίκια του οποίου έπαιρναν κάποια χρήματα οι εργαζόμενοι, ενώ την ίδια στιγμή, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ετοιμάζεται για να προσφύγει και να μην πάρουν τα 100.000 ευρώ περίπου οι εργαζόμενοι, από το εκπλειστηρίασμα.

Με την επιστολή τους ζητούν την ένταξη της επιχείρησης στα αμυντικά συστήματα «για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση» (ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψουν οι δανειστές), ζητούν επίσης την έκτακτη ενίσχυση 1.000 ευρώ που ανακοινώθηκε πέρυσι τον Μάιο, αλλά δεν χοηγήθηκε ποτέ, την ένταξη των εργαζομένων σε προγράμματα απασχόλησης πενταμήνων και οχταμήνων και το «επίδομα αφερεγγυότητας» του ΟΑΕΔ για για πτωχευμένες επιχειρήσεις. Τέλος, ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα «για τις παράλληλες εταιρίες των μελών – ιδιοκτητών της εταιρίας Ν. Πέτσιος, οι οποίες συστήθηκαν με χρήματα και εξοπλισμό της μητρικής εταιρίας SPIDER Α.Ε.».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back