ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέτσοβο: Υποψήφια δήμαρχος η Μαρία-Χριστίνα Αβέρωφ

Εικόνα του άρθρου Μέτσοβο: Υποψήφια δήμαρχος η Μαρία-Χριστίνα Αβέρωφ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2023, 18:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο Μετσόβου αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον, με την ανακοίνωση μιας νέας υποψηφιότητας. Η Μαρία-Χριστίνα Αβέρωφ, κόρη του πρώην δημάρχου Μετσόβου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και ευρωβουλευτή Γιάννη Αβέρωφ, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για τον Δήμο.

Είναι η τρίτη δημαρχιακή υποψηφιότητα. Υπάρχουν ακόμα άλλες δύο: του νυν δημάρχου Κώστα Τζαφέα και του Θεόφιλου Σούλτη ως επικεφαλής της σύμπραξης των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η κα Αβέρωφ, εξηγώντας την απόφαση της να θέσει υποψηφιότητα, αναφέρει ότι οφείλεται στην «έμφυτη ορμή του να προσφέρω». «Κίνητρό μας η αγάπη. Η αγάπη που οδηγεί στην προσφορά. Αυτή η έμφυτη ορμή του να προσφέρω, είναι αυτό που με οδήγησε και στην απόφαση να θέσω την υποψηφιότητά μου για δήμαρχος του Δήμου Μετσόβου. Για εμένα αυτή η απόφαση ήταν μονόδρομος. Είναι χρέος μου να προσπαθήσω να προσφέρω στον τόπο που μεγάλωσα κι έχω υποχρέωση σε όλους εσάς τους βουνίσιους συντοπίτες μου, που με διδάξατε την αξιοπρέπεια και τις αξίες της ζωής. Άλλωστε, μου την υπαγορεύει και η ιστορία και παράδοση της οικογένειάς μου» αναφέρει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητά της.

Απευθύνει δε πρόσκληση σε όλους για συζήτηση, κατάθεση προβληματισμών και εξεύρεσης λύσεων. «Δεν υπάρχουν περιθώρια διχασμού. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε το αύριο. Προσωπικές διαφορές και συμφέροντα πρέπει να μπουν στη άκρη και οι ατομικές μας φιλοδοξίες να ενωθούν σε μία και μοναδική: ο τόπος μας να ξαναγίνει χώρος πραγμάτωσης των ονείρων μας» επισημαίνει.

Σημειωτέον ότι το όνομα της παράταξης της κας Αβέρωφ είναι «Μαζί Ψηλά».

Η κα Αβέρωφ έχει σπουδάσει φωτογραφία στο Παρίσι και στην Αμερική και έχει εργαστεί σε ένα μεγάλο περιοδικό και στο Ίδρυμα Εγνατία Ηπείρου. Σύμφωνα με το βιογραφικό της, που η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα, ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον τουρισμό, με την ίδρυση εταιρίας διοργάνωσης εξατομικευμένων εκδρομών στην Ήπειρο. Την περίοδο 2003-2006 είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος Μετσόβου και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back