Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 7-03-2018, 21:00
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις Πολιτσές Μετσόβου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμων αντοχής, με πρωταγωνιστές τον Απόστολο Αγγέλη και την Μαρία Ντάνου, λίγα μόνο 24ωρα μετά την επιστροφή τους από την Πιονγκτσάνγκ και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα φαβορί των αγώνων επικράτησαν και κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά. Στους άνδρες και στους εφήβους αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος στα αγωνίσματα σπριντ και 5 χλμ ΕΤ οι Απόστολος Αγγέλης και Νικόλαος Τσουρέκας, αντίστοιχα. Στις γυναίκες η Μαρία Ντάνου στο σπριντ και η Γεωργία Νιμπήτη στα 2,5 χλμ. ήταν οι μεγάλες νικήτριες.

Στις νεάνιδες η Ραφαέλα Μαυρουδή (σπριντ) και η Ευφροσύνη Γιαννακοβίτη (2,5 χλμ.) μοιράστηκαν τα χρυσά μετάλλια στα δύο αγωνίσματα. Στους παίδες ανίκητος και τις δύο ημέρες ήταν ο Γεώργιος Αναστασιάδης, ενώ στις κορασίδες η Τίτα Νεφάλη στο Σπριντ και η Στυλιανή Γιαννακοβίτη στα 2 χλμ. μοιράστηκαν τις πρώτες θέσεις.

Στους παμπαίδες ο Βασίλης Ροσενλής και στις παγκορασίδες η Μαρία-Δήμητρα Τσιάρκα ξεχώρισαν σε ακόμη μια διοργάνωση της κατηγορίας τους. 

Στο ομαδικό σπριντ οι Νίκος Τσουρέκας και Παναγιώτης Παπάσης του ΕΟΣ Μετσόβου στους άνδρες και οι Μαρία Ντάνου και Στυλιανή Γιαννακοβίτη του ΕΟΣ Νάουσας στις γυναίκες ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, συνεχίζοντας την μεγάλη παράδοση που έχουν στα συγκεκριμένα αγωνίσματα.

Στο ίδιο αγώνισμα στις παιδικές κατηγορίες πρώτευσαν οι χιονοδρόμοι του ΑΟ Φλώρινας, Τίτα Νεφάλη και Αγνή Φιλιππίδου και Ευάγγελος Ηλίας και Άγγελος Αντωνιάδης. 

Τους αγώνες παρακολούθησε σημαντικός αριθμός φίλων του χιονιού, ειδικά την Κυριακή που πραγματοποιήθηκαν τα αγωνίσματα της προαγωνιστικής ηλικίας.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus