Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΟΣ Μετσόβου: Απολογισμός μεταλλίων και διακρίσεων

Εικόνα του άρθρου ΕΟΣ Μετσόβου: Απολογισμός μεταλλίων και διακρίσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2023, 11:34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέους αγώνες, αλλά και σημαντικές διακρίσεις για τους χιονοδρόμους αθλητές του ανακοίνωσε σε έναν σύντομο απολογισμό του ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Μετσόβου.

Ειδικότερα σε ό, ότι αφορά τις διακρίσεις από δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα της κατηγορίας Παίδων (U12) κέρδισαν στους Βαλκανικούς αγώνες Σκι Αντοχής που διεξήχθησαν στο Μαύροβο της Β. Μακεδονίας τις 8 και 9 Φεβρουαρίου οι Βασίλειος Τσουρέκας και Αναστάσιος Νάκας αντίστοιχα. 

Επίσης σημαντικές ήταν οι διακρίσεις των αθλητών του ΕΟΣΜ στο κύπελλο Δρόμων Αντοχής των παιδικών κατηγοριών. Οι αγώνες πραγματοποιηθήκαν στο Μέτσοβο τις 4 και 5 Φεβρουαρίου. 

Τα αποτελέσματα: 

  • Κατηγορία Παίδων 2,5 και 2,5 χλμ: Στη δεύτερη και τρίτη θέση ο Βασίλειος Τσουρέκας, αντίστοιχα
  • Κατηγορία Κορασίδων 2,5 και 2,5 χλμ: Στην έκτη θέση η Λουίζα Φάφαλη και στους δύο αγώνες
  • Κατηγορία Παμπαίδων 1,2 χλμ: Πρώτος ο Αναστάσιος Νάκας και δεύτερος ο Μιλτιάδης Νάκος
  • Κατηγορία Παγκορασίδων 1,2 χλμ: Πρώτη η Ανναλένα Φάφαλη και ακολουθούν η Ευδοκία Βεληβάση, η Βασιλική Μπίσα και η Αθανασία Μπούμπα.

Επίσης την πρόκρισή τους στα παγκόσμια πρωταθλήματα Αντοχής και Διάθλου 2023 πέτυχαν οι πρωταθλητές του ΕΟΣΜ Απόστολος Αγγέλης, Νικόλαος Τσουρέκας, Δημήτριος Βεληβάσης και Κωνσταντίνος Μέτσιος. 

Τέλος, ο ΕΟΣ Μετσόβου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη της γενικής αξιολόγησης των σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων για το 2022. Η αξιολόγηση αφορά τόσο τις αγωνιστικές επιτυχίες των αθλητών όσο και τη διοργάνωση αγωνιστικών εκδηλώσεων από κάθε σωματείο. 

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Ορειβατικός Σύλλογος «για το Μέτσοβο η επιτυχία είναι ιδιαίτερα μεγάλη και αποτελεί ηθική επιβράβευση των στελεχών και φυσικά των αθλητών του αφού το σωματείο κατατάσσεται στα κορυφαία χιονοδρομικά σωματεία της χώρας μας τα τελευταία 20 έτη και πλέον έτη». 


Κι ένας αγώνας

Στο χιονοδρομικό κέντρο Μέτσοβου θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκι Αντοχής τις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2023. Οι αγώνες γίνονται με την αρωγή της διοίκησης του εν λόγω χιονοδρομικού Κέντρου, η οποία θα διαθέσει τον χιονοστρωτήρα της για την προετοιμασία των στίβων. 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back