Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μεταμεσονύχτια άσκηση στη σήραγγα Παραμυθιάς

Εικόνα του άρθρου Μεταμεσονύχτια άσκηση στη σήραγγα Παραμυθιάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2022, 23:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άσκηση ασφάλειας θα γίνει στη σήραγγα Παραμυθιάς της Εγνατίας οδού, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, της Τροχαίας και του ΕΚΑΒ, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα. Για τον λόγο αυτόν, από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου, θα διακοπεί η κυκλοφορία και στους δύο κλάδους στο τμήμα από τον ημικόμβο Ελευθεροχωρίου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Νεοχωρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού, οι συνθήκες που επικρατούν στις σήραγγες, θέτουν υψηλότερες απαιτήσεις ασφάλειας τόσο για την πρόληψη των ατυχημάτων όσο και για την αντιμετώπισή τους.

Το οδικό αυτό τμήμα στο οποίο βρίσκεται η σήραγγα Παραμυθιάς είναι συνολικού μήκους 10χλμ. και αποδόθηκε στην κυκλοφορία τον Νοέμβριο του 2008.

Η μεγαλύτερη σήραγγα του τμήματος είναι η σήραγγα Παραμυθιάς, με μήκος αριστερού κλάδου 1189 μέτρα και δεξιού κλάδου 965 μέτρα. Η σήραγγα βρίσκεται σε μέσο υψόμετρο περίπου 580 m.

Η άσκηση ασφάλειας αφορά την αντιμετώπιση κύριου οδικού συμβάντος με πρόσκρουση οχήματος, εγκλωβισμό ατόμου και εκδήλωση πυρκαγιάς εντός της σήραγγας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back