ΗΠΕΙΡΟΣ

Μετά τις (προεκλογικές) υποσχέσεις, η κριτική

Εικόνα του άρθρου Μετά τις (προεκλογικές) υποσχέσεις, η κριτική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2023, 19:52
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δύο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης μοίραζε υποσχέσεις στην Πρέβεζα για τη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια οδό.


Διαβάστε: Για τον οδικό άξονα «Ιόνια-Πρέβεζα»

Πριν λίγες μέρες, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ3, κάθε άλλο παρά θετικός ήταν για τη χρηματοδότηση του οδικού αυτού άξονα.

«H Ελλάδα δεν έχει ανακαλύψει τα λεφτόδεντρα» είπε και υπενθύμισε ότι στην Ήπειρο προγραμματίζεται να κατασκευαστεί ο οδικός άξονας «Ιωάννινα-Κακαβιά».

Ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης βρήκε την ευκαιρία στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών, το οποίο γίνεται στα Γιάννενα, για να ασκήσει… την κριτική του, ενώπιον του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Νίκου Παπαθανάση.

«Προχτές ο αρμόδιος υφυπουργός είπε ότι ‘δεν έχω λεφτόδεντρο’. Μα ήταν η υποχρέωση του υπουργείου… Από το 2007 έχουν αναλάβει δεσμεύσεις τα υπουργεία και μετά τις ξεχνάνε. Είναι σαν να μας θεωρούν Αλβανία εδώ. Τέτοια συμπεριφορά…» είπε.

Ο κ. Καχριμάνης θύμισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε να τελειώσει τις μελέτες για τον οδικό αυτόν άξονα, μελέτες τις οποίες τόσα χρόνια τις είχε υπό την ευθύνη του το υπουργείο Υποδομών. Πρόσθεσε δε ότι θα μπουν κάποια χρήματα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027», αλλά δεν αρκούν.

Ο κ. Καχριμάνης ήλπιζε προφανώς ότι θα υπάρξει χρηματοδοτήσει από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών. Παρότι ήταν γνωστό ότι το νέο ΕΣΠΑ έχει λιγότερους πόρους για οδικές υποδομές, όπως και ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για αυτό το έργο, χωρίς ποτέ να δοθούν απαντήσεις.

Επιπλέον, διαφαίνεται σαφέστατα ότι τόσο καιρό η μεταφορά των μελετών από το υπουργείο Υποδομών στην Περιφέρεια Ηπείρου, δεν συνοδεύτηκε και από τις ανάλογες δεσμεύσεις για την υλοποίηση του έργου.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back