ΗΠΕΙΡΟΣ

Μετά την άρνηση του Δήμου Αρταίων στους υδρογονάνθρακες

Εικόνα του άρθρου Μετά την άρνηση του Δήμου Αρταίων στους υδρογονάνθρακες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2019, 15:30
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η απόφαση του Δήμου Αρταίων να μην επιτρέψει διέλευση στις πετρελαϊκές εταιρίες, προκάλεσε αφενός τη θετική αντίδραση της Πρωτοβουλίας «Σώστε την Ήπειρο», αφετέρου την καταδίκη της επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» κατά του συμβούλου της Άγγελου Ξυλογιάννη που ψήφισε υπέρ.

Η πρωτοβουλία καταρχάς, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η απόφαση του Δ. Αρταίων στο αίτημα διέλευσης των πετρελαϊκών εταιρειών στις δημοτικές εκτάσεις, αποτελεί μια σημαντική και καθοριστικής σημασίας εξέλιξη, που εκφράζει καθαρά την εναντίωση και έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών της Ηπείρου στο εξορυκτικό μοντέλο και τις καταστροφικές συνέπειες που το διακρίνουν».

Συμπληρώνει ότι «η οργάνωση των πολιτών της Ηπείρου σε κατά τόπους Πρωτοβουλίες, η συνεχής και υπεύθυνη ενημέρωση των συμπολιτών μας, καθώς και το ειρηνικό και μαζικότατο συλλαλητήριο της 1ης Ιουνίου στα Γιάννενα, ήταν η απάντηση των πολιτών που σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες και ξεγυμνώνουν τις προθέσεις των εταιρειών και των πολιτικών που τις στηρίζουν»

Η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής Λίτσα Κιτσαντά, χαιρέτισε την απόφαση ως «θρίαμβο του κινήματος κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων».

«Καταλυτική φυσικά ήταν και η παρουσία της δημοτικής μας κίνησης και είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτό» αναφέρει, διαχωρίζοντας τη θέση της παράταξης από το σύμβουλό της κ. Ξυλογιάννη: «Η απαράδεκτη στάση του δημοτικού συμβούλου- εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιό μας κ. Αγγ. Ξυλογιάννη να ψηφίσει κατά της απόφασης, που όλο το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις συμφωνημένες αρχές, τις αδιαπραγμάτευτες αξίες και την ιστορία της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής» τονίζει και συμπληρώνει:

«Αντιλαμβανόμαστε τις δεσμεύσεις που μπορεί να δημιουργεί στον κ. Αγγ. Ξυλογιάννη η ιδιότητά του ως στελέχους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, του κυβερνώντος  κόμματος που τόλμησε να προωθήσει τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών εις βάρος της υγείας και της ζωής των πολιτών της Ηπείρου, εις βάρος της ανάπτυξης και της τοπικής οικονομίας και του οποίου (κόμματος) η νεόκοπη δημοτική κίνηση έλαμψε δια της απουσίας της από το χθεσινό  Δημ.Συμβούλιο, προφανώς για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με τους κατοίκους που διαμαρτύρονται για τις βλαβερές έρευνες και εξορύξεις




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back