Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά τη Μόσχα, η Ρώμη;

Εικόνα του άρθρου Μετά τη Μόσχα, η Ρώμη;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2017, 20:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ενδεχόμενο να διοργανωθεί έκθεση γιαννιώτικης αργυροχοΐας στη Ρώμη, μετά το Πάσχα, διερευνά ο δήμος Ιωαννιτών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπάρχει ενδιαφέρον για την έκθεση αυτή τόσο από την ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα όσο και από την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.

Η εκδήλωση αυτού του ενδιαφέροντος ήρθε ως απόρροια της έκθεσης ασημουργίας που πραγματοποιήθηκε από τον Ιούλιο  μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 στη Μόσχα με τη σύμπραξη του δήμου Ιωαννιτών, της Μητρόπολης Ιωαννίνων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο δήμος Ιωαννιτών, με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων φορέων, έχει αναλάβει να εκπροσωπήσει την πόλη σε οποιαδήποτε συζήτηση για να φιλοξενηθεί μια τέτοια έκθεση και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Και τώρα έρχεται το ενδιαφέρον από τη Ρώμη…

Προς την κατεύθυνση λοιπόν της προετοιμασίας της έκθεσης, ο Δήμος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους φορείς και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της αργυροχοΐας να συμμετάσχουν με αντικείμενα. Επί της ουσίας, ανάλογα με τα δεδομένα και τα εκθέματα που θα συγκεντρωθούν, πρέπει να καταρτιστεί μια νέα μουσειολογική μελέτη. Ενδιαφέρον έχει δε το εξής σημείο της ανοιχτής πρόσκλησης: «Δεδομένων των ιδιαιτέρων προδιαγραφών που θα πρέπει να έχει η νέα έκθεση προκειμένου να ανταποκριθεί στην απαιτητική αγορά του ιταλικού κοινού, η συμμετοχή ιδιωτικών συλλογών κρίνεται σκόπιμη...». Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο συντονιστή του έργου  Στέφανο Ζέρβα, ειδικό σύμβουλο του δημάρχου Ιωαννίνων (τηλ. 26510 61272) ή/και στην υπεύθυνη επιμέλειας του έργου-προϊσταμένη της Δημοτικής  Πινακοθήκης Κλεοπάτρα Εξάρχου (τηλ. 26510 75131).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back