ΗΠΕΙΡΟΣ

Mέσω ΕΣΠΑ τα led του Δήμου Ηγουμενίτσας

Εικόνα του άρθρου Mέσω ΕΣΠΑ τα led του Δήμου Ηγουμενίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2021, 20:32
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» εντάχθηκε το έργο της «ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικού φωτισμού κοινόχρηστων χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας», με προϋπολογισμό 3,8 εκατ. ευρώ.

Η πράξη αυτή περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων με τεχνολογία LED, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, την αναβάθμιση ποιότητας του φωτισμού, τη μείωση της φωτορύπανσης σε περιοχές με φωτισμό πέραν των ορίων και τη βελτίωση του φωτισμού σε περιοχές με χαμηλή κάτω των ορίων στάθμη.

Επιπλέον, περιλαμβάνει τη βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με αλλαγή και αναβάθμιση πινάκων διανομής, ηλεκτρικών δικτύων και ιστών, όπου αυτό απαιτείται, την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχείρισης ανά οδικό φωτιστικό σώμα με δυνατότητες παρακολούθησης βλαβών και κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο και τέλος τις εργασίες που προκύπτουν από την κατάργηση των φωτιστικών σημείων.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας είχε αρνηθεί να προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού μέσω του μηχανισμού ELENA της Περιφέρειας Ηπείρου, τον οποίο προτίμησαν τελικά μόνο οι Δήμοι Ιωαννιτών και Πρέβεζας με τους σχετικούς διαγωνισμούς να γίνονται το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα αντικαταστήσει με LED ένα κομμάτι του οδοφωτισμού μέσω έργου του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back