Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εικόνα του άρθρου Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2017, 11:27
ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΑΣΕΠ θα υπάγεται πλέον η πρόσληψη αναπληρωτών σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει ότι για τις σχολικές χρονιές 2017-18 και 2018-19, τη διαδικασία έκδοσης προκήρυξης και κατάρτισης προσωρινών και οριστικών πινάκων αναπληρωτών, να υπάγεται στην έγκριση του ΑΣΕΠ και να πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Παράλληλα για το ερχόμενο σχολικό έτος, οι αιτήσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://opsyd.sch.gr θα είναι διαθέσιμη για συμπλήρωση/διόρθωση συγκεκριμένων πεδίων που αφορούν σε προσωπικά στοιχεία του ηλεκτρονικού φακέλου του κάθε εκπαιδευτικού, αλλά και για την εγγραφή νέων χρηστών για την απόκτηση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ο.Π.ΣΥ.Δ..

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση για τη διαδικασία εγγραφής απαιτείται προσωπικός λογαριασμός πρόσβασης στο TAXISNET. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει προσωπικούς κωδικούς TAXISNET, θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την έκδοσή τους.

Κατόπιν της εγγραφής τους στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., οι νέοι χρήστες οφείλουν να προσέλθουν σε μία Διεύθυνση Εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας), προκειμένου να υποβάλουν τα απαραίτητα κατά περίπτωση πιστοποιητικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back