Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη: «Ποιοι και γιατί θέλουν να κλείσει η Βελλά;»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Ποιοι και γιατί θέλουν να κλείσει η Βελλά;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2021, 20:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη καταγγέλλει ότι «με αδιαφάνεια, χωρίς διάλογο και δίχως απαντήσεις δρομολογείται το κλείσιμο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Βελλάς» και διατυπώνει ερωτήματα όπως «ποιους άραγε ωφελεί το λουκέτο στο ιστορικό εκπαιδευτικό εκκλησιαστικό ίδρυμα της Ηπείρου», αλλά και γιατί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας προβλέπει την αναβάθμιση ορισμένων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και την υπονόμευση άλλων, μεταξύ αυτών και της Βελλάς;

«Παραμένει άγνωστο με ποιους συζητά και με ποιους συναποφασίζει η Νίκη Κεραμέως. Όμως οι Ηπειρώτες ζητούν απαντήσεις, άμεσα και επιτακτικά. Ας σταματήσει λοιπόν να αιφνιδιάζει και να κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις των τοπικών βουλευτών της ΝΔ. Και ας απαντήσει επιτέλους στη σχετική αναφορά που καταθέσαμε από κοινού με τη συνάδελφο βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, πριν από δύο και πλέον μήνες στη Βουλή, για το μέλλον των εκκλησιαστικών σπουδών» αναφέρει η κα Τζούφη.

Καταλήγει τονίζοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, «η αναβάθμιση της ανώτατης εκκλησιαστικής εκπαίδευσης περνά μέσα από την ουσιαστική ένταξη των συγκεκριμένων σπουδών στον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back