Μερόπη Τζούφη: «Η ΝΔ παγιώνει την απλήρωτη παιδική εργασία»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2024, 16:16

H Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς, δηλώνει τη διαφωνία της με το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει την υποβάθμιση της δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, σε βάρος των μαθητών και των σπουδαστών και σε όφελος της αγοράς και των επιχειρήσεων».

Αυτά περίπου είπε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι παγιώνει, με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, την απλήρωτη παιδική εργασία, τη φτηνή κατάρτιση και πως «οι εκπαιδευτικοί και οι Σύλλογοι Διδασκόντων αποκλείονται από κάθε όργανο λήψης αποφάσεων, καθώς το Υπουργείο Παιδείας προτιμά τους managers και τα στελέχη της αγοράς».

Είπε επίσης για τα ΕΠΑΛ ότι προβλέπονται «γιγαντώσεις τμημάτων» με τις συγχωνεύσεις και ότι για τα ΙΕΚ, προβλέπεται απλή μετονομασία, χωρίς λύσεις για τα προβλήματά τους.

Τέλος, η κα Τζούφη αναφέρει ότι «μετά την άνοιξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης την περίοδο 2016-2019» την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δηλαδή, «σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μετατραπούν τα σχολεία και οι σχολές σε ένα απέραντο εκπαιδευτήριο φτηνής κατάρτισης της νέας γενιάς».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back