Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μέριλαντ: Υπέρ συνδικάτου οι εργαζόμενοι στην Apple

Εικόνα του άρθρου Μέριλαντ: Υπέρ συνδικάτου οι εργαζόμενοι στην Apple
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2022, 18:37
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οι εργαζόμενοι στην Apple Inc στο Μέριλαντ ψήφισαν χθες υπέρ της δημιουργίας συνδικάτου, του πρώτου υπαλλήλων σε κατάστημα λιανικής του τεχνολογικού γίγαντα στις ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στην Τάουσον κοντά στην Βαλτιμόρη «ψήφισαν κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της συμμετοχής τους στην Διεθνή Ένωση Μηχανικών και Εργαζομένων στην Αεροδιαστημική», αναφέρει το συνδικάτο στον ιστότοπό του.

Οι εργαζόμενοι στην Τάουσον, οι οποίοι δημιούργησαν τον Συνασπισμό Οργανωμένων Υπαλλήλων Λιανικής, «έχουμε την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μας», γράφουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Τιμ Κουκ.

«Αυτό δεν είναι κάτι που κάνουμε εναντίον ή για την πρόκληση σύγκρουσης με την διοίκησή μας», επισημαίνουν.

Εκπρόσωπος της Apple ανέφερε στο Reuters μέσω email ότι η εταιρεία δεν έχει «τίποτα να προσθέσει προς το παρόν».

Οι προσπάθειες οργάνωσης συνδικάτων αποκτούν δυναμική σε ορισμένες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Amazon.com Inc και της Starbucks Corp.

Εργαζόμενοι της Apple στην Ατλάντα που επεδίωκαν να ιδρύσουν συνδικάτο απέσυραν το αίτημά τους τον περασμένο μήνα, καταγγέλλοντας εκφοβισμό.

Ορισμένοι νυν και πρώην εργαζόμενοι στην Apple άρχισαν πέρυσι να επικρίνουν τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το hashtag #AppleToo.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back