Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέρες μαθητείας με το «Μπουλούκι»

Εικόνα του άρθρου Μέρες μαθητείας με το «Μπουλούκι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2020, 23:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για το εργαστήριο πέτρινης δόμησης «Επιστροφές: Νέο καλντερίμι στην Αρτσίστα Ζαγορίου» ετοιμάζεται η ομάδα Μπουλούκι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νέων Αρίστης, τον Δήμο Ζαγορίου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Ηπείρου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το συμμετοχικό εργαστήριο στην Αρίστη θα γίνει από 24 Αυγούστου έως 13 Σεπτεμβρίου και θα έχει ως αντικείμενο την πρότυπη ανακατασκευή του λιθόστρωτου καταστρώματος (καλντερίμι) ενός μονοπατιού 60 μέτρων –και των παράπλευρων τοίχων από ξερολιθιά–, που συνδέει την πλατεία του χωριού με το κεντρικό καλντερίμι του μαχαλά του Αϊ-Θανάση.

Ένας από τους κύριους στόχους του εργαστηρίου είναι η ενδυνάμωση της εμπλοκής της τοπικής κοινωνίας στη διαχείριση του δημόσιου χώρου και της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το εργαστήριο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Ιουνίου. Η δράση απευθύνεται πρωτίστως σε ανθρώπους με καταγωγή από την Αρίστη –ανεξάρτητα από την επαγγελματική τους εξειδίκευση. Όσοι συμμετάσχουν, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν από κοινού για το χτίσιμο του νέου καλντεριμιού του οικισμού, υπό την καθοδήγηση τριών έμπειρων μαστόρων-εκπαιδευτών.

Συγκεκριμένα, έχουν προκηρυχθεί δέκα  θέσεις ανά εβδομάδα μεταξύ 24 Αυγούστου έως 13 Σεπτεμβρίου για τη δωρεάν παρακολούθηση του εργαστηρίου, καθώς και μια θέση για μαθητευόμενο τεχνίτη-βοηθό μάστορα για την περίοδο 17 Αυγούστου έως 13 Σεπτεμβρίου, με βασική προϋπόθεση να είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου Ζαγορίου. 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back