Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

ΜέΡΑ25: «Να ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθαριστριών»

Εικόνα του άρθρου ΜέΡΑ25: «Να ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθαριστριών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2022, 11:59

Ο τομέας Εργασίας του ΜέΡΑ25 καλεί τον Δήμο Ιωαννιτών ανανεώσει τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης όλων των σχολικών καθαριστριών και να μεριμνήσει για τη μόνιμη πρόσληψή τους.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που καθαρίστριες θεωρούνται αναλώσιμο είδος και ανάλογα με της επιθυμίες διαφόρων προσλαμβάνονται ή απολύονται» αναφέρει το ΜέΡΑ και προσθέτει ότι  «η ‘Μητσοτάκης ΑΕ’ με μεγάλη ευκολία χρηματοδοτεί τους ολιγάρχες της ενέργειας με σχεδόν 2 δις ευρώ αλλά αρνείται να χρηματοδοτήσει την μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών».

Κατηγορεί τον Δήμο ότι

«αντί να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση προσπαθεί, με πρόφαση  το οικονομικό κόστος και την απουσία πρωτοκόλλων covid,  να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 40 σχολικών καθαριστριών και να μετατρέψει 25 συμβάσεις σε μερικής απασχόλησης (3ωρης εργασίας).  Παρότι κανένας δεν έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας, προφανώς ο Δήμος Ιωαννιτών γνωρίζει καλύτερα και θεωρεί ότι δεν θα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες υγιεινής στα σχολεία».

Διατυπώνει επίσης το ερώτημα, «τι θα γίνει με το προσωπικό σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου που έχει προσληφθεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες εξαιτίας της πανδημίας. Να περιμένουν και αυτοί την απόλυσή τους;».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back