Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΜέΡΑ25: «Μικρότερη η τηλεοπτική αξία του Λούρου…»

Εικόνα του άρθρου ΜέΡΑ25: «Μικρότερη η τηλεοπτική αξία του Λούρου…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2022, 21:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 Το ΜέΡΑ25 στην ανακοίνωσή του για την καταστροφή στον ποταμό Λούρο, αναφέρει ότι μέλη του βρέθηκαν στην περιοχή και έκαναν αυτοψία, παρατηρώντας, όπως αναφέρουν, «σημαντική αλλοίωση του ποτάμιου οικοσυστήματος, διακοπή της ροής του νερού, εργασίες στα πλαϊνά της κοίτης, ισοπέδωση, αναμόχλευση κ.λπ».

Το κόμμα καλεί τις υπηρεσίες να ελέγξουν αν υπήρχαν οι αδειοδοτήσεις, αν οι εργασίες έγιναν σύμφωνα με τις μελέτες, επίσης να ελεγχθεί το ύψος του κόστους της πιθανής ζημίας για τις επιχειρήσεις των ιχθυοτροφείων κ.α.

Επίσης, αναφέρει ότι «ο ζωικός πλούτος του ποταμού Λούρου, σίγουρα δεν προφυλάχθηκε από τις επεμβάσεις και την αδιαφορία προς τους κανόνες της περιβαλλοντικής νομοθεσίας (…) ίσως γιατί για τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και βουλευτή Ν.Δ. Ιωαννίνων κ. Αμυρά, η τηλεοπτική αξία των νεκρών ψαριών του ποταμού Λούρου είναι μικρότερη από την αυτοψία στις εργασίες δασοπροστασίας του οικοσυστήματος στο Νησί της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα κατά την ίδια χρονική περίοδο».

Το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι «στηρίζει έμπρακτα την θέση πως κανένα έργο δεν πρέπει να γίνεται ανεξέλεγκτα με κόστος την καταστροφή του περιβάλλοντος, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα με τον ποταμό Λούρο, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι επηρεάζει και τον Αμβρακικό κόλπο και συγκεκριμένα τα οικοσυστήματα της Ροδιάς και τις ρηχές λιμνοθάλασσες στις εκβολές του, οι οποίες αποτελούν τόπο αναπαραγωγής πολλών θαλασσίων ειδών που ζουν σε αυτόν».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back