ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέρα εκπαιδευτικού: Καζαντζάκης, Γληνός και… άλλα

Εικόνα του άρθρου Μέρα εκπαιδευτικού: Καζαντζάκης, Γληνός και… άλλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2017, 23:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Μέρα Εκπαιδευτικού, την 5η Οκτωβρίου δηλαδή, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έστειλε ένα μήνυμα με αρκετά ζητήματα ανοιχτά και κάμποσα ακόμα οραματικά, εκφρασμένα με δάνεια από το Νίκο Καζαντζάκη και το Δημήτρη Γληνό.

«Ως εκπαιδευτικό κίνημα επιμένουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα να διεκδικούμε ένα σχολείο που θα συμβάλλει στη χειραφέτηση των υλικών και πνευματικών παραγωγικών δυνάμεων της ανθρωπότητας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της χειραγώγησης» είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Στέφανος Σίντος, τασσόμενος επίσης κατά της αξιολόγησης με τη μορφή της χειραγώγησης «που προωθεί τον έλεγχο και την υποταγή των εκπαιδευτικών ώστε να ακολουθούν χωρίς καμία αντίρρηση την εκάστοτε ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση, την οικονομική και βαθμολογική τους καθήλωση και τελικά την απόλυση από την εργασία τους».  Ο κ. Σίντος διάλεξε Καζαντζάκη για να κλείσει, παραθέτοντας μια εκδοχή του για το δάσκαλο και το μαθητή.

Ο οργανωτικός γραμματέας του συλλόγου Τάσος Τόκας, είπε ότι «μόνο γιορτή δεν είναι η σημερινή μέρα για μας» αναφερόμενος στα εισοδήματα που έχουν χάσει οι εκπαιδευτικοί, την απαράδεκτη κατάσταση με τους αναπληρωτές που κάνουν… ελεύθερο κάμπινγκ σε νησιά όπου στέλνονται για να υπηρετήσουν κ.α. Τόνισε και αυτός την αντίθεσή του στην αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση και έκλεισε με Γληνό.

Τέλος, ο αιρετός στο περιφερειακό υπηρεσιακό συμβούλιο Φίλιππος Ευαγγέλου, δεν εξέφρασε κάποια άποψη για το φλέγον ζήτημα της αξιολόγησης, είπε όμως ότι υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, καθώς και στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back